Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία: Μπαίνουν οι… ράγες για το τουριστικό τρένο.


Άνοιξε η πρόσκληση για την υποβολή πρότασης για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμήςΚατάκολο–Πύργος–Αρχαία Ολυμπία, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στην Ηλεία.


Ήδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση, προϋπολογισμού πέντε εκατ. ευρώ, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την επαναλειτουργία της θεματικής τουριστικής γραμμής.

«Σχεδιάσαμε μια οραματική στρατηγική για την Ηλεία, εξασφαλίσαμε τους πόρους κι έχουμε πλέον περάσει στη φάση της υλοποίησης. Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατάκολο–Πύργος–Αρχαία Ολυμπία είναι πραγματικότητα. Μια μεγάλη πρόκληση είναι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου–Κατακόλου–Αρχαίας Ολυμπίας, γιατί αναδεικνύει τουριστικά την περιοχή και καθιστά ελκυστική τη μετάβαση των τουριστών, δημιουργώντας αναπτυξιακό πλεονέκτημα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και στάθηκε στη συνεργασία που αναπτύσσεται με τον ΟΣΕ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ οι οποίοι θα είναι και φορείς υλοποίησης.


patrisnews.com