Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Μετρό του Συντάγματος αυτές τις ημέρες μπορείς να αγοράσεις ό,τι μπορείς να φανταστείς και να είναι και χειροποίητο!


Χειροποίητα κοσμήματα, ρούχα, είδη προσωπικής φροντίδας με υλικά από την ελληνική φύση, καλλυντικά, σαπούνια, τυποποιημένα τρόφιμα από αγνές πρώτες ύλες, είδη σπιτιού, παιδικά και βρεφικά παιχνίδια, εποχιακά, διακοσμητικά και πολλά άλλα αξεσουάρ φτιαγμένα με μεράκι,
πάθος και φαντασία από ανεξάρτητους Έλληνες δημιουργούς θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει αλλά και να αγοράσει το επιβατικό κοινό στον σταθμό του Μετρό Συντάγματος από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έκθεση Handmade Dreams.


Η έκθεση, που πλέον έχει γίνει θεσμός στην πρωτεύουσα, ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια και έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές.


Ένα από τα στοιχεία που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει και να καθιερωθεί στη συνείδηση των Αθηναίων είναι η πρωτοτυπία που θέλει τους επισκέπτες να αγοράζουν τα προϊόντα της επιλογής τους απευθείας από τους δημιουργούς – παραγωγούς και να συζητούν μαζί τους για τις πρώτες ύλες και την παρασκευή τους.

Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους συμμετέχοντας σε δωρεάν θεματικά σεμινάρια χειροτεχνίας, με το μότο της έκθεσης «αν το ονειρεύεσαι μπορείς να το φτιάξεις» να αποκτά κυριολεκτική έννοια.


Μεταξύ άλλων, τα σεμινάρια με εισηγητές αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς περιλαμβάνουν κατασκευή εναλλακτικών κοσμημάτων και σαπουνιών γλυκερίνης, μεταποίηση παλιών αντικειμένων με την τεχνική του decoupage, ανακύκλωση blue jeans καθώς και συμβουλές για την πώληση χειροποίητων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην τρέχουσα έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 40 δημιουργοί με τους εκθέτες της Handmade Dreams, να κάνουν λόγο για μια διοργάνωση που παρότι γεννήθηκε εν μέσω κρίσης έχει καταφέρει να αγαπηθεί όσο λίγες από το αθηναϊκό κοινό λόγω τόσο της εξαιρετικής ποιότητας των χειροποίητων προϊόντων της όσο και των ελκυστικών τιμών που αυτά διατίθενται.

Εξάλλου, η μοναδικότητα των δημιουργιών -κόντρα στο ρεύμα της εποχής που θέλει τα τυποποιημένα προϊόντα μαζικής παραγωγής να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά- είναι ένας ακόμα λόγος που καθιστά την Handmade Dreams σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του χειροποίητου.
Είσοδος ελεύθερη
Χώρος λιεξαγωγής: Αίθουσα Εκδηλώσεων Σταθμός Μετρό Σύνταγμα
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 13 – 15 Σεπτεμβρίου 2018 (Πέμπτη – Σάββατο)
Ωράριο λειτουργίας: 09:00 – 22:00
Πρόσβαση στον χώρο της έκθεσης με τα ακόλουθα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
Μετρό: Γραμμές 2 και 3 – Στάση Σύνταγμα
Τραμ: Γραμμή 4 και 5 – Στάση Σύνταγμα
Λεωφορειακές γραμμές: 230, 040, 856, Α2, Β2, 025, 026, 027, 165, 209, 227
Τρόλεϊ: 1,2, 4, 5, 11, 12, 15


Πηγή: iefimerida.gr