Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΣΕ. Διαγωνισμός για την ανακαίνιση στο τμήμα της γραμμής από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τον σταθμό ΤΧ1.

Η Διεύθυνση συντήρησης γραμμής του ΟΣΕ διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής του έργου αναβάθμιση σιδηροδρομικής γραμμής από 
την έξοδο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέχρι τον σταθμό ΤΧ1.


Στα έργα αναβάθμισης συμπεριλαμβάνονται η ενωτική γραμμή μεταξύ Παλιού σταθμού και Νέου επιβατικού σταθμού καθώς και οι γραμμές στην ΕΚΟ. 

Η αναβάθμιση της γραμμής αυτής, που είναι κύριος άξονας μεταφοράς εμπορευμάτων και που συνδέει στο πέρασμα του τα δίκτυα των σταθμών Παλιού και Διαλογής, θα δώσει την δυνατότητα στις εμπορικές αμαξοστοιχίες να αυξήσουν την ταχύτητα τους με ασφάλεια χωρίς τον κίνδυνο εκτροχιασμών. Σήμερα η διέλευση των αμαξοστοιχιών γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες προκείμενου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.
Εκτροχιασμός 2013
Όπως μας γνώρισαν οι τεχνικές υπηρεσίες του ΟΣΕ πάνω στην αναβαθμισμένη γραμμή θα «κουμπώσουν» 35 ψαλίδια αλλαγής αιχμών, που σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός γραμμών που βρίσκονται εκτός λειτουργίας θα τεθούν σε λειτουργία διευκολύνοντας την πρόσβαση στους σταθμούς.


Εκτιμώμενη αξία του έργου 7.000.000 ευρώ. (χωρίς υποχρέωση καταβολής Φ.Π.Α.).


Τα «Σ.Ν.» από το 2012 είχαν επισημάνει με εικόνες και βίντεο την κατάσταση αυτής της γραμμής και το 2013 είχαμε τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας...
Εικόνες και βίντεο




Χρήστος Γιαννακίδης