Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Λισαβόνα: Μια μέρα στην πόλη ακολουθώντας τις γραμμές του τραμ.


Μια μέρα στη Λισαβόνα, ακολουθώντας τις γραμμές του τραμ. Όλα όσα μπορείτε να δείτε στην πόλη κάνοντας βόλτα με τα μέσα, από τις γραφικές συνοικίες της Alfama και της Mouraria μέχρι τη Belem απ’ όπου ξεκίνησαν οι μεγάλες εξερευνήσεις.

Ανακαλύψτε τη Λισαβόνα μέσα σε μια μέρα, ακολουθώντας δύο γραμμές του τραμ:
Η γραμμή 28 από το Martim Moniz ως το Campo Ourique διασχίζει τη Mouraria, την Alfama και το Bairro Alto, ενώ ανεβαίνει μέχρι ψηλά, σχεδόν στο κάστρο, χαρίζοντας όμορφη θέα.
Η γραμμή 15 από τη Baixa ως τη Belem ενώνει τη Λισαβόνα με τον Ατλαντικό.
Διαβάστε παρακάτω:

1. Ξεκινήστε από τη Mouraria
2. Συνεχίστε στην Alfama
3. Μεσημέρι στο Bairro Alto
4. Απόγευμα στη Belem
5. Ηλιοβασίλεμα στο LX FactoryΑκολουθώντας το τραμ…


1. Ξεκινήστε από τη Mouraria

Πιάστε θέση νωρίς-νωρίς στο τραμ 28. Ξεκινήστε από την αφετηρία του, το Martim Moniz. Η πλατεία αυτή είναι βολικό σημείο για να εξερευνήσετε τη Mouraria, μια από τις πιο πολυσυλλεκτικές περιοχές της πόλης και γεννέτηρα του Fado. Περπατήστε στα στενά σοκάκια, χαζέψτε τα πλακάκια στις προσόψεις των κτηρίων –Azulejos- και καθήστε για πρωινό στη Fabrica Lisboa.Fábrica Lisboa

*Αν βρεθείτε στη Mouraria απόγευμα ή βράδυ, σταματήστε για καφέ ή ποτό στο Café da Garagem. Το καφέ αυτό βρίσκεται στο φουαγιέ του ομώνυμου θεάτρου, προσφέροντας απίστευτη θέα. 

2. Συνεχίστε στην Alfama

Συνεχίστε με το τραμ 28 ή ακόμα και με τα πόδια, αφού σίγουρα θα μαγευτείτε από τη μοναδική ατμόσφαιρα της Λισαβόνας. Δεύτερη στάση οι Portas do Sol και το Miradouro de Santa Luzia, στην καρδιά της Alfama. Αν και η καλύτερη στιγμή να βρεθείτε εκεί είναι το ηλιοβασίλεμα, η θέα της πόλης το πρωί δε θα σας αφήσει ασυγκίνητους.Η θέα από το Miradouro de Santa LuziaΑύρα Λισαβόνας

*Η Λισαβόνα χτισμένη σε λόφους προσφέρει στον επισκέπτη πολλά σημεία με εξαιρετική θέα. Δείτε ορισμένα από αυτά εδώ.

**Αν βρεθείτε Τρίτη ή Σάββατο κοντά στις Portas do Sol, περάστε από την Feira da Ladra, το παζάρι της Alfama.

3. Μεσημέρι στο Bairro Alto

Ποιος είπε ότι το Bairro Alto σφύζει από ζωή μόνο το βράδυ; Τα εστιατόρια της περιοχής και ορισμένα από τα μπαρ είναι ανοιχτά ήδη από το μεσημέρι. Σταματήστε με το τραμ 28 στην Praça Luís de Camões, την κεντρική πλατεία της περιοχής, και δοκιμάστε ginjinha, το τοπικό λικέρ από βύσσινο.Διάλειμμα για Ginjinha!


4. Απόγευμα στη Belem

Κατεβείτε από το Bairro Alto -με τα πόδια- στην κεντρικότατη Praça do Comércio κι από εκεί επιβιβαστείτε στο τραμ 15 με κατεύθυνση τη Belem. Λίγο πολύ όλοι ξέρετε τι θα συναντήσετε εκεί, πέρα από τον ιστορικό πύργο και το Mosteiro dos Jerοnimos, θα δείτε το σημείο όπου ο Τάγος -ο ποταμός που διασχίζει τη Λισαβόνα- ενώνεται με τον Ατλαντικό. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα φημισμένα pasteis de nata του ζαχαροπλαστείου Pasteis de Belem.
Πύργος της Belem
Pasteis de Nata


5. Ηλιοβασίλεμα στο LX Factory

Στην επιστροφή από τη Belem σταματήστε με το τραμ στο Calvário, την πιο κοντινή στάση στο LX Factory. Πρόκειται για ένα από τα σύγχρονα αξιοθέατα της Λισαβόνας, ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο που μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο τέχνης. To ηλιοβασίλεμα από το Rio Maravilha, έναν χώρο του LX Facroty, είναι μοναδικό με θέα τον Τάγο και τη γέφυρα της 25ης Απριλίου – Ponte 25 de Abril.

Ηλιοβασίλεμα στο LX Factory
Frutalmeidas

*Κλείστε τη μέρα σας με τυπικό πορτογαλικό φαγητό στο A Licorista O Bacalhoeiro που βρίσκεται στο κέντρο της Λισαβόνας. Δοκιμάστε bacalhau και πιείτε vinho verde.

**Αν και εκτός της συγκεκριμένης βόλτας, πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε από το Frutalmeidas, το καλύτερο μέρος για φρέσκους φυσικούς χυμούς -μιας και βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μια αγορά με φρούτα- και νοστιμότατες παραδοσιακές κροκέτες με βακαλάο και κρέας.
Rio Maravilha


Πηγή: itgirl.gr