Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Πώς είναι να ταξιδεύεις στα πιο πολυτελή τρένα του κόσμου.

Πώς είναι να ταξιδεύεις στα πιο πολυτελή τρένα του κόσμου - ΤΑΞΙΔΙ

Τα πολυτελή και περιπετειώδη ταξίδια που μπορείς να κάνεις με τρένο, μένοντας σε καμπίνα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου.
«Θα είσαι μέσα στο τρένο αλλά θα είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα πολύ χλιδάτο ξενοδοχείο», θα μπορούσε να προφητεύσει κάποιος σοφός Γέροντας.
Θα είχε δίκιο. Γιατί υπάρχουν κάποιες διαδρομές με τρένο που είναι κατά πολύ καλύτερες από κάποιες άλλες. Και αυτό, γιατί σε αυτά που ακολουθούν, θα βρεις καμπίνες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα πολυτελή ξενοδοχεία, το μενού τους είναι καλύτερο από αυτό των πιο ακριβών εστιατορίων και τα μπαρ συγκαταλέγονται στα πιο σωστά που μπορείς να βρεις εκεί έξω.

Απ' το Περού μέχρι την Ιαπωνία αυτά τα 5 ταξίδια με τρένο είναι η απόδειξη της πολυτέλειας πάνω σε ράγες, που ο καθένας θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να τη ζήσει. Επίσης, σε αυτά, σε κάθε στάση προσφέρονται ξεχωριστές εμπειρίες, όπως είναι ένα παιχνίδι γκολφ στις ακτές της Ιρλανδίας, ή, μεταξύ άλλων, ένα σαφάρι στη Σουαζιλάνδη.

Έχουμε και λέμε.

Shongololo Express, Νότια Αφρική

Αυτό το τρένο με τα 19 βαγόνια είναι η πιο πολυτελής επιλογή για να εξερευνήσεις την αφρικανική ήπειρο. Διαθέτει μια εκπληκτική σάλα εστιατορίου που πολύ θα ήθελες να δειπνήσεις σε κάποιο τραπέζι της και αν σκέφτεσαι να κάνεις σαφάρι σε πάει στα καλύτερα σημεία. Συνδέει την Πρετόρια με την Κέιπ Τάουν, ενώ περνάει απ' το Σβακοπμούντ, τη Ναμίμπια, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Βικτωρίας και τη Ζιμπάμπουε. Στις νέες του υπηρεσίες είναι και η δυνατότητα για γκολφ σε διαδρομές της Κέιπ Τάουν.




Belmond Andean Explorer, Περού

Διασχίζοντας τις περουβιανές Άνδεις, κινούμενο σε ένα απ' τα πιο μεγάλα υψόμετρα με σιδηροδρομικές γραμμές, αυτό το τρένο συνδέει την αρχαία πρωτεύουσα των Ίνκας, το Κούσκο, με τα νησιά της λίμνης Τιτικάκα και την ηφαιστειογενή πόλη της Αρεκίπα. Η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη απ' τα χρώματα της περιοχής και τα πιάτα του μενού φέρνουν την υπογραφή των σεφ του ιστορικού ξενοδοχείου Belmond Hotel Monasterio στο Κούσκο. Θα ξεκινήσει τα ταξίδια του φέτος τον Μάιο και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 48 επιβάτες.



Belmond Grand Hibernian, Ιρλανδία


Σε αυτό το τρένο Η κλασική αισθητική μπλέκεται με την αρχιτεκτονική του Δουβλίνου και πολλές χρωματικές πινελιές σε αυτό το τρένο, χωρητικότητας 40 ατόμων. Το μεγαλύτερο απ' τα ταξίδια που κάνει διαρκεί έξι ημέρες και εξερευνά τόσο την Ιρλανδία όσο και τη Βόρεια Ιρλανδία, με στάσεις στα αποστακτήρια του ουίσκι Jameson, στο Blarney Castle και στο μουσείο του Τιτανικού στο Μπέλφαστ.
Suite Shiki-Shima, Ιαπωνία
Αν και θα πρέπει να περάσουν ακόμη αρκετοί μήνες μέχρι να κάνει το πρώτο το ταξίδι, ήδη οι κρατήσεις είναι σχεδόν sold out για το 2017. Το τρένο, χωρητικότητας 34 επιβατών, διαθέτει βαγόνια με παράθυρα που προσφέρουν πανοραμική θέα και 17 πολυτελείς σουίτες. Θα κινείται στο βορειοανατολικό κομμάτι της Ιαπωνίας και γύρω απ' το Τόκιο, και στην κουζίνα του θα μαγειρεύει ο Katsuhiro Nakamura, ο πρώτος ιάπωνας σεφ με αστέρι Michelin.

Twilight Express Mizukaze, Ιαπωνία

Η art-deco εκδοχή του Suite Shiki-Shima που ταξιδεύει στη νοτιοδυτική Ιαπωνία. Οι εκδρομές διαρκούν από μια μέχρι δυο ημέρες, με αφετηρία και τέρμα το Κιότο, την Οσάκα ή το Σιμονόσεσκι. Το τρένο μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 30 επιβάτες και για την ώρα οι υπηρεσίες θα προσφέρονται μόνο στα ιαπωνικά, οπότε αν το σκέφτεσαι οπλίσου με υπομονή και ένα καλό λεξικό.

Επιμέλεια: Γεωργία Σάκκουλα
Πηγή: gr.askmen.com