Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Τα ντουμάνια, στου τρένου της γραμμές για Λιανοκλάδι.

Στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή
Τιθορέα – Μπράλος – Λιανοκλάδι LAMIAREPORT
Κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.


Το τρένο θα ξανά... σφυρίξει τρεις και πολλές περισσότερες φορές στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Μπράλος – Λιανοκλάδι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των ανθρώπων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής (22/6) υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των Δημάρχων των περιοχών από όπου περνά η ιστορική γραμμή με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Θάνο Βούρδα, ο οποίος και θα τους ανακοινώσει το σχεδιασμό ακούγοντας και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να ξαναλειτουργήσει η γραμμή ως τοπική συγκοινωνία (αυτή τη στιγμή η εξυπηρέτηση γίνεται με λεωφορεία) και ανάλογα με την επιβατική κίνηση να προγραμματιστούν δρομολόγια. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδιασμού, που μπορεί να περιλαμβάνει και την τουριστική αξιοποίησή της.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά αν όλα πάνε καλά όμως από 1η Ιουλίου οι κάτοικοι των 29 κοινοτήτων και Δήμων που διαμαρτυρήθηκαν το περασμένο Σάββατο στον Μπράλο, θα ξαναδούν και πάλι τον «καπνό» από τα τρένα να διασχίζει τα όμορφα μέρη τους.

Πηγή: news247.gr