Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Από 1η Ιουλίου η ΓΑΙΑΟΣΕ στο υπερταμείο, τέλη του έτους το ΟΑΚΑ.

Τα ακίνητα και το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ μεταβιβάζονται στο υπερταμείο με ημερομηνία 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν. Προς μεταβίβαση και περίπου 10.120 ακίνητα. Εκλεισε το deal για το "Ελ. Βενιζέλος".

Περίπου 10.120 ακίνητα κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, που αναφέρονται σε μια πολυσέλιδη λίστα μόνο με κωδικούς, μεταφέρονται στο υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) και συγκεκριμένα στη θυγατρική του ΕΤΑΔ ΑΕ, ενώ με ημερομηνία 1ης Ιουλίου 2018 θα μεταφερθεί στο υπερταμείο και η ΓΑΙΑΟΣΕ που ελέγχει ακίνητα και τροχαίο υλικό του ΟΣΕ. Αντίθετα προς τα τέλη του 2018 εκτιμάται πως θα μεταφερθεί στην ΕΕΣΥΠ ΑΕ το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) αφού μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία. Η κυβέρνηση συμφώνησε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και στην παροχή της χρηματοδότησης που απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως η μεταβίβαση του ΟΑΚΑ στο υπερταμείο, ενώ λειτουργεί και ομάδα εργασίας με συμμετοχή εκπροσώπων του τελευταίου.

Η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν περιέχει και μια είδηση: Στις 15 Ιουνίου η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προχώρησε σε προέγκριση της συμφωνίας για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οπως είναι γνωστό, η προέγκριση δόθηκε μόνο μετά από γενναία αύξηση του τιμήματος που προσφέρει η Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) από τα περίπου 480 εκατ. ευρώ σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Ειδικό κεφάλαιο αφιερώνεται στην έκθεση συμμόρφωσης για τη σύνταξη του Κτηματολογίου στο οποίο επισημαίνεται πως τη ολοκλήρωση της κτηματογράφησης έχει πλέον μεταφερθεί προς τα μέσα του 2021, αλλά και πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην υποβολή μηνιαίων εκθέσεων προόδου.

Συντάκτης: Φώτης Κόλλιας
Πηγή: euro2day.gr