Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Γιάννης Καραγιάννη Δήμαρχος Λαγκαδά: Η προαστιακή σύνδεση μπορεί να γίνει σταδιακά πράξη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημαρχος ΛαγκαδαΣε άρθρο του μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Λαγκαδά αναφέρεται και στην προαστιακή σύνδεση του Δήμου του με την Θεσσαλονίκη και γράφει:

"Ο προαστιακός σιδηρόδρομος μπήκε στην αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου από τη σημερινή διοίκηση. Για να στηρίξουμε τα επιχειρήματά μας, τα οποία πλέον γίνονται αποδεκτά από το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, «ανακαλύψαμε» τη σιδηροδρομική γραμμή που συνέδεε το Περιβολάκι με το Σταυρό το 1912! Μια εγκαταλειμμένη υποδομή, η οποία μπορεί πλέον να αποτελέσει το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηθεί η προσπάθειά μας να φέρουμε το τρένο στην περιοχή μας. Ήδη προωθούμε το σχεδιασμό μας και με δεδομένη τη βούληση για προώθηση του προαστιακού σιδηροδρόμου από τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και την επένδυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σιδηρόδρομο ως κατάλληλο μέσο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, θεωρούμε πως τα επόμενα χρόνια μπορεί αυτός ο στόχος να γίνει σταδιακά πράξη".


Πηγή: voria.gr

"Σ.Ν.". Η μελέτη κατασκευής της γραμμής Σαρακλή-Σταυρού εκτελέστηκε τον Οκτώβριο του 1917 και οι εργασίες στρώσης της άρχισαν στις 14 Νοεμβρίου. Η γραμμή δόθηκε στην εκμετάλλευση τον Απρίλιο του 1918.