Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Και ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος στον Οδοντωτό με δημοσιογράφους και κριτικούς τέχνης.

Με μεγάλη χαρά ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συμμετείχε σήμερα στο δημοσιογραφικό οδοιπορικό, όπου ομάδα διακεκριμένων δημοσιογράφων, κριτικών τέχνης και ανθρώπων του πολιτισμού ταξίδεψαν με τον Οδοντωτό, με στόχο να βιώσουν την εμπειρία της διαδρομής και να προβάλλουν αντίστοιχα το θεσμό «Εν Συρμώ».

Το φετινό «Τρένο της τέχνης» αποτελεί την 3η διοργάνωση του προγράμματος «Γιορτές του Οδοντωτού, Εν Συρμώ 2018», πουσυνδιοργανώνονται από το ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων μας ταξιδεύει εδώ και 122 χρόνια σε μια μαγευτική διαδρομή από το κύμα στο χιόνι, ανεβαίνοντας 750 μέτρα ύψους, μέσα από τα 22 χιλιόμετρα διαδρομής του.

Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι να ενθαρρύνει την τουριστική ανάπτυξη αλλά και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, μέσω της συγκεκριμένης γραμμής, ειδικά τώρα που ολοκληρώνεται η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Διακοπτού, γεγονός που θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών και κατά συνέπεια στην τουριστική άνοδο της περιοχής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον Δήμο Αιγιαλείας και το Δήμο Καλαβρύτων επιδιώκουν την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων Εν Συρμώ, με στόχο την περαιτέρω προβολή της περιοχής και της ιστορίας της, και την κατανόηση της σύνδεσης ανάμεσα στην πολιτιστική κληρονομιά και την τέχνη που δημιουργεί η ίδια η φύση.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, οι εκδηλώσεις Εν Συρμώ τιμήθηκαν με το Σήμα του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και να τονώσουν το αίσθημα της Ευρωπαϊκής ταυτότητας.



Πηγή: thebest.gr