Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Πανελλήνια έκθεση συνεταιριστικών επιχειρήσεων στο Μετρό του Συντάγματος.

 |Θέση και για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει η ο χώρος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας κατά την ΓΓΙΦ.

Η Πανελλήνια Eκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας COOPEXPO «Παράγω - Επιχειρώ Κοινωνικά» θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά από τη Δευτέρα 28 Μαΐου έως το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρες 9 π.μ. - 9 μ.μ. στην αίθουσα του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα.
Σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή και προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε ανάλογα εγχειρήματα. Θα λειτουργήσουν 60 περίπτερα που εκπροσωπούν μικρές συνεταιριστικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα, που παράγουν τρόφιμα, κοσμήματα, χειροτεχνίες, έπιπλα, τέχνη αλλά προσφέρουν και υπηρεσίες τεχνολογίας, τουρισμού, ένταξης κ.ά.

Την έκθεση υποστηρίζει ανάμεσα σε άλλους φορείς και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Να θυμίσουμε ότι η ΓΓΙΦ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησε σε επιμόρφωση στελεχών των δομών της που παρέχουν εργασιακή συμβουλευτική στις γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας, ώστε να προωθηθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο χώρο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως άλλη μία προοπτική για τις γυναίκες αυτές.

Οπως δήλωσε η γ.γ. Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, «η ενασχόληση των γυναικών με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, έναν τομέα της οικονομίας που αξιοποιεί τις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης με κίνητρο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού οφέλους και όχι αποκλειστικά την επίτευξη κέρδους, μπορεί αφενός να μειώσει τις έμφυλες ανισότητες στο χώρο της εργασίας, αφετέρου να ενισχύσει τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία».

Πηγή: tanea.gr