Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Έρχεται το πρώτο διεθνές μετρό στον κόσμο

Τη στιγμή που χώρες σαν την Κύπρο δεν έχουν καν μετρό εντός πόλεων..Δανία και Σουηδία κάνουν σχέδια για μετρό που θα ενώνει τις δυο χώρες

Σχέδια για το πρώτο διεθνές μετρό κατέθεσαν οι αρχηγοί της Δανίας και της Σουηδίας όπου έχουν ως στόχο να διευκολύνουν την μεταφορά μεταξύ Κοπεγχάγης και Μάλμο.

Το έργο θα αποτελείται από ένα τούνελ 22 χιλιομέτρων το όποιο θα ενώνει τις δύο πόλεις κάτω από τον ποταμό Ορεσούντ. 

Μέσα στα σχέδια δημιουργίας η ομάδα Oresundsmetro Executive μαζί με τους εκπροσώπους των δύο πόλεων έχουν ως στόχο να χρησιμοποιήσουν τρένα υψηλής ταχύτητας, χωρίς οδηγό για να μεταφέρουν τους επιβάτες υπόγεια μεταξύ των δύο χωρών μέσα σε 20 λεπτά.


Το έργο υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει γύρω στα €4 δισεκατομμύρια και θα συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα διαδρομή μεταξύ Κοπεγχάγης και Μάλμο, η οποία χρειάζεται 35 λεπτά να διασχισθεί μέσω της γέφυρας Ορεσούντ. 

Παράλληλα με την δημιουργία του μετρό, οι δύο πόλεις αναμένουν την δημιουργία του Fehmarn Belt Fixed Link, μια σήραγγα οδικής και σιδηροδρομικής γραμμής 18 χιλιομέτρων, η οποία αναμένεται να ενώσει την νότια Δανία με την βόρεια Γερμανία μέχρι το 2028.

Οι δύο διαδρομές αναμένεται να αυξήσουν την αγορά εργασίας μεταξύ των πόλεων καθώς σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Μάλμο ή στην Κοπεγχάγη σε λιγότερο από μια ώρα θα αυξηθεί από 1.3 εκατομμύρια σε 2.3 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους από το δημοτικό συμβούλιο της Δανίας, αν εγκριθεί το σχέδιο θα είναι έτοιμο για παράδοση το 2035.

Πηγή: offsite.com.cy