Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Νίκος Νικολόπουλος: «Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της!


Σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει: 

"Με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου παραπέμπονται σε δίκη στις 21/9/2018, με κακουργηματικές κατηγορίες, οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου από τον ΟΣΕ και οι “εθνικοί εργολάβοι” σαν ηθικοί αυτουργοί»


Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής  Νίκος Νικολόπουλος, πληροφορηθείς την έκδοση του παραπάνω Βουλεύματος, για την καθυστέρηση έκδοσης του οποίου, μετά από δικές του κοινοβουλευτικές  παρεμβάσεις,  η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν της οποίας ασκήθηκε πειθαρχική αγωγή, που εκκρεμεί ενώπιον τον αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί με την έκδοση του παραπάνω Βουλεύματος η Δικαιοσύνη στάθηκε τελικά στο ύψος της και ο αγώνας που κάναμε τόσα χρόνια δεν πήγε χαμένος. Με συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και παρεμβάσεις μας στη Δικαιοσύνη, προσπαθήσαμε ν’ αποφευχθεί ο ενταφιασμός του μεγαλύτερου ίσως  σκανδάλου στην ιστορία του ΟΣΕ, καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης σε όλα τα επίπεδα, από το υπηρεσιακό και το πολιτικό μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο και το δικαστικό.
Χωρίς αμφιβολία, η σύμβαση 994/2005 του τρίτου τμήματος του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (ΣΚΑ - Τρεις Γέφυρες - Αθήνα - Πειραιάς), που ο ΟΣΕ ανέθεσε, ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση, στις 26 Απριλίου 2005 σε κοινοπραξία των «εθνικών εργολάβων» (Siemens AG - ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΤΕΡΝΑ Α.Ε.) με τίμημα 160 εκατ. ευρώ,  διεκδικεί χωρίς αντίπαλο  βραβείο διαπλοκής, υπερβάσεων, κατασπατάλησης εθνικών και ευρωπαϊκών  πόρων, αλλά και δικαστικής βραδυπορίας. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του σκανδάλου, αρκεί να επισημάνουμε, ότι η προθεσμία του έργου ήταν μόλις οκτώ(8) μήνες(!!!) και το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα, που έχουν παρέλθει δεκατρία(13) ολόκληρα χρόνια από την ανάθεσή του(!!!)

Το «πέρα-δώθε» της σχετικής δικογραφίας, μεταξύ Πρωτοδικείου, Εφετείου και ανακριτικών γραφείων, άρχισε το 2004 και διήρκεσε  δεκατέσσερα (14) ολόκληρα χρόνια(!!!), ενώ το τεράστιο αυτό σκάνδαλο απασχόλησε το 2010 και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, ενώπιον της οποίας κατέθεσαν αποκαλυπτικά στοιχεία τα στελέχη του ΟΣΕ κ. Δημ. Καραπάνος και Εμμ. Παναγιώτου, εισπράττοντας, σε μια προσπάθεια φίμωσής τους και εκφοβισμού τους, αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από εμπλεκόμενους υπουργούς και από τον βασικό κατηγορούμενο από την πλευρά του ΟΣΕ.
Οφείλω να τονίσω ιδιαιτέρως, ότι, αν δεν βρισκόταν η σημερινή Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κυρία Ξένη Δημητρίου, η οποία, ως αρμόδια Εισαγγελέας Εφετών, δεν έκανε δεκτή  δυο(2) φορές την πρόταση του 2ου Ειδικού Ανακριτή   κ. Δημ. Οικονόμου για αρχειοθέτηση της δικογραφίας, τότε το μεγάλο αυτό σκάνδαλο θα είχε ενταφιαστεί…
Και ο  Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος έκλεισε τις δηλώσεις του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, γιατί η Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με τους αρμόδιους κατά καιρούς Υπουργούς και κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και στις μεθοδεύσεις τους, στάθηκε τελικά στο ύψος της και με το παραπάνω Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών απέδειξε, ότι υπάρχουν Δικαστές που σέβονται το λειτούργημά τους και υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.