Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Επικίνδυνη διάβαση του ΟΣΕ στην Κομοτηνή.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ


Η μπάρα δεν κατέβηκε από τη μία πλευρά της διάβασης.


Μάρτυρες μίας επικίνδυνης δυσλειτουργίας στη σιδηροδρομική διάβαση του ΟΣΕ στην οδό Αναπαύσεως στην Κομοτηνή έγιναν διερχόμενοι πολίτες και έσπευσαν να την καταγγείλουν στον "Χ".

Η μπάρα που υπάρχει στη διάβαση για την προστασία των διερχόμενων οδηγών, όταν από το σημείο διέρχεται αμαξοστοιχία, λειτούργησε κατά το ήμισυ. Το βίντεο που μας προσκόμισε πολίτης δείχνει τη στιγμή που οι μπάρες κανονικά θα έπρεπε να κλείσουν, προκειμένου να περάσει το τρένο.

Ο φωτεινός σηματοδότης έχει ανάψει κόκκινο, ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος, όμως οι μπάρες έχουν κλείσει μόνο από τη μία πλευρά του δρόμου. Η μπάρα που βρίσκεται από την πλευρά των δημοτικών κοιμητηρίων δεν έχει κατέβει, προφανώς λόγω βλάβης.

Όμως τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, οχήματα διέρχονται από τη διάβαση.

Η ανοιχτή μπάρα δίνει την αίσθηση της ασφαλούς διέλευσης, ενώ στην πραγματικότητα η διέλευση κάθε άλλο παρά ασφαλής είναι.

Η σιδηροδρομική διάβαση στην οδό Αναπαύσεως εμφανίζει αυξημένη κυκλοφορία όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς βρίσκεται σε σημείο κομβικό για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Καλούνται οι αρμόδιοι να σπεύσουν, εισακούγοντας τις εκκλήσεις των πολιτών που το μόνο που ζητούν είναι η ασφάλειά τους όταν διέρχονται από μία φυλασσόμενη διάβαση.



Συντάκτης: Δήμητρα Συμεωνίδου
Πηγή: xronos.gr