Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Γιορτές του Οδοντωτού «Εν Συρμώ».

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού 2018» στη Ζαχλωρού και το Διακοπτό μέχρι την Κυριακή 27 Μαΐου. Με την ολοκλήρωση του περιπάτου στα ιστορικά αυτά μέρη, μια μεγάλη μουσική συναυλία έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα, μαγεύοντας για ακόμη μια φορά τους επισκέπτες του.

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια από την δημιουργία του, προσκαλώντας τους επισκέπτες του σε ένα μέρος που αδιαμφισβήτητα κρύβει φυσικό κάλλος. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Γιορτές του Οδοντωτού-Εν Συρμώ» και η ανταπόκριση από το κοινό μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α σε συνεργασία με φορείς, μεταξύ των οποίων: τους δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κρύβει μεγάλο ενδιαφέρον και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, που αγαπούν την φύση και τις ιδιαιτερότητές της. Φέτος, μέσα από τις συγκεκριμένες διοργανώσεις επιτυγχάνεται και μια ιδιαίτερη επαφή με το έργο του Γιάννη Σπυρόπουλου, μεγάλου αφαιρετικού ζωγράφου που έζησε, μεγάλωσε και δημιούργησε τα πρώτα του έργα στο Διακοπτό. Εικαστικές εκθέσεις, εικόνες και ειδικά επιλεγμένα έργα του δημιουργού παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό και αποτελούν το κεντρικό θέμα ολόκληρου του κύκλου των εκδηλώσεων. Παιδιά και ενήλικες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν το μέρος μέσα από την καλλιτεχνική οπτική του δημιουργού, να μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από τα συγκεκριμένα μέρη. Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από τα παιδιά, αφού υπήρξαν ημέρες αφιερωμένες στη ζωγραφική, το παιχνίδι και τη μουσική.


Την Πέμπτη 25 Μαΐου έχει προγραμματιστεί οδοιπορικό για δημοσιογράφους, κριτικούς τέχνης και για άτομα του πολιτισμού και του τουρισμού, όπου θα ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό μέσα από μια διαδρομή μαγευτική, με πολλούς κρυμμένους «φυσικούς θησαυρούς» και θα καταλήξουν στα γραφικά Καλάβρυτα.

Ο κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γιορτές του Οδοντωτού – Εν Συρμώ» ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου, με την προβολή της ταινίας «Ο Στρατηγός» του Μπάστερ Κίτον στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου. Παρ’ όλα αυτά, η έκθεση του Ιδρύματος Σπυροπούλου με τίτλο «Οι ελληνικές εικόνες του Γιάννη Σπυρόπουλου 1950-1960: Διάλογος με τον τόπο του», θα συνεχίσει να «τρέχει» μέχρι και τις 31 Μαΐου στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, στο Αίγιο.Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση: Τόπος: Κτίριο Παναγιωτόπουλου. Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων, Αίγιο Διάρκεια: 28 Απριλίου – 31 Μαΐου 2018 (πλην Δευτέρας) Επιμέλεια έκθεσης: Όλγα Δανιηλοπούλου – Νάνσυ Χαριτωνίδου Τηλ: 26910 28210


Επιμέλεια: ΡΑΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: ert.gr