Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ανισότητες καταγγέλλει η διοίκηση του σωματείου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ».

Τις ανισότητες που επικρατούν μεταξύ των συνταξιούχων σιδηροδρομικών, καταγγέλλει με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό , τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Εργασίας, τα κόμματα της Βουλής και τον ΕΦΚΑ, η διοίκηση του σωματείου ¨Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ». 


Στην επιστολή της η διοίκηση αναφέρει: 

«Οργή - Αγανάκτηση - Απελπισία αλλά και φόβος, διακατέχει τουλάχιστον 1500 συναδέλφους του Ν. 3395, για την, κατά το δοκούν, ερμηνεία του Ν. 4024/11, που αφορά την επιστροφή χρημάτων ως «αχρεωστήτως παρακρατηθέντων» τα οποία καταβάλλει ο ΕΦΚΑ στους συμπληρώσαντες 35ετή υπηρεσία στο Δημόσιο όσο και στον ΟΣΕ. 

Τους διαφεύγει η διευκρινιστική εγκύκλιος 86/4024, που αναφέρει ότι εξαιρούνται ορισμένοι κλάδοι εργαζομένων, πλην όμως αφήνοντας απ' έξω τους Σιδηροδρομικούς των κλάδων ΕΛΞΕΩΣ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν σε ηλικία 55 ετών, λόγω γήρατος, γιατί αυτό επέβαλλε ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, (Γε.Κα.Π.), χωρίς να δύνανται να συμπληρώσουν 35 έτη υπηρεσίας. 

Πρόκειται για εξόφθαλμη ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ η οποία καταργεί βάναυσα την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, που ρητά αναφέρει το Σύνταγμα της Ελλάδας. 

Το τραγελαφικό της υποθέσεως είναι ότι, όχι μόνο, δε μας επιστρέφουν τα παρανόμως παρακρατηθέντα, αλλά συνεχίζουν να μας «ληστεύουν» παρακρατώντας. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βρούμε «ευήκοον ους» και θα δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημά μας 

Κλείνουμε με τα λόγια του κ. Πρωθυπουργού να ηχούν στα αυτιά μας : «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». 

Ο Πρόεδρος         ο Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Τζήκας    Στυλιανός Τσαλδάρης