Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η δυναμική της χαοτικής ακινησίας.

Σ' αυτή την ταλαίπωρη απ' όλες τις απόψεις πόλη μας ,την Πάτρα, εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζεται πιλοτικά αλλά συγχρόνως συνειδητά και συστηματικά μια πολιτικοκοινωνική ριζοσπαστική αλλά συγχρόνως επικίνδυνη πρακτική από το σύνολο του πολιτικού και του αυτοδιοικητικού προσωπικού...
Είναι μια καταστροφική για το μέλλον της πόλης και των κατοίκων μηδενιστική θεώρηση και ολοκληρωτική αδράνεια. Κανείς δεν ακουμπά σ' αυτή την πόλη τίποτα. Εκεί που χρειάζεται δράση βλέπουμε να κυριαρχεί ,ή μια απαξιωτική αδράνεια , η μια μηδενιστική αντίδραση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να απαξιώνεται η δράση του πολιτικών και των αυτοδιοικητικών παραγόντων της πόλης ,να τρώνε ήττα δηλαδή στο φινάλε όλα τα τοπικά συμφέροντα .
Στο τέλος μάλιστα κάθε αποτυχίας γίνεται και μια κωμικοτραγική θα έλεγε κανείς μάχη ,για να καταλογιστούν οι ευθύνες για το γεγονός, πως λόγω του βεβιασμένου χρόνου καταλήγουμε σε αναγκαστικές λύσεις που κατά τεκμήριο είναι οι χειρότερες. Η ακινησία λοιπόν ,η οκνηρία και η ανικανότητα τελικά του τοπικού πολιτικού προσωπικού ,στο να παίξει το ρόλο του ,αναπτύσσει από αντίδραση στην έλλειψη θετικής δράσης ,μια κυρίαρχη αρνητική δράση .Είναι βέβαια αυτή μια δράση που πάντα στρέφεται εναντίον των συμφερόντων της πόλης γιατί υποστηρίζει τελικά και επιβάλλει θέσεις μιζέριας και υποταγής (....) ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ : ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ Έρχεται στην πόλη το τραίνο; Ποιος το φέρνει σήμερα; Κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ; Βαπτίζεται η μελέτη αντιλαϊκή ,το τραίνο όργανο του κεφαλαίου γιατί θα έχει ακριβό εισιτήριο . Για να μη έρθει ποτέ , χωρίς να φανεί όμως ότι εμείς φταίμε , παρουσιάζουμε στην τούρλα του Σαββάτου, θεωρίες φιλολαϊκής φαινομενικά λύσης ,για υπόγειο τραίνο, η για τραίνο στα βουνά .Λύσεις που η σκέψη τους και μόνο ,με το ανυπέρβλητο και υπέρογκο κόστος τους ακυρώνουν στην πράξη την όλη διαδικασία. .Συγχρόνως αγκαλιάζονται από όλους τους αυτοδιοικητικούς και όλους τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές του Ν. Αχαΐας ,όλοι όσοι επιμένουν πως για λόγους οικολογικούς πρέπει να είναι οι γραμμές ελεύθερες ,γιατί που ξέρεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμα για πεζοδρόμος ………. ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ : ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ Στην περιοχή του νέου Λιμανιού της Πάτρας πάλι , κανείς δεν υποχρεώνεται να εφαρμόζει τους νόμους .Παρατηρούμε Δήμο ,Κόμματα της Αριστεράς και βουλευτές τους σε αγαστή συνεργασία και συνεργία με τους προς τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες οργανωμένους αλληλέγγυους , να δείχνουν όλοι μαζί το ανάλγητο και συγχρόνως στυγνό ρατσιστικό τους πρόσωπο απέναντι στους γηγενείς κατοίκους της περιοχής αλλά και της πόλης . Επιμένουν ,με σθένος αλλά αδικαιολόγητα ,πως η εφαρμογή του νόμου ,για τους πρόσφυγες, θα γίνει μόνο μέσα από πειθώ. Συγγνώμη αλλά μάλλον αποτελεί ύβρη και προσβολή προς τους νοήμονες πολίτες να θεωρούνται η επιμονή και η παράλογη εμμονή , το να παρακαλούνται δηλαδή στην κυριολεξία και το να γίνεται προσπάθεια να πειστούν οι λαθρομετανάστες να αποχωρήσουν από τις κτιριακές εγκαταστάσεις απέναντι από το λιμάνι ,λογικές πράξεις κράτους δικαίου. (....)
Μα καλά ποιος κανόνας λογικής υπαγορεύει καθημερινά οι Αστυνομικοί και οι λιμενικοί να προσπαθούν να αποδείξουν πως μπορούν να φυλάσσουν με αξιοπιστία το νέο λιμάνι από την παράνομη είσοδο σε αυτό αλλά και σε πλοίο για την Ιταλία, από ένα απελπισμένο αλλά συγχρόνως αποφασισμένο πλήθος λαθρομεταναστών που έχει στρατοπεδέψει σε άβατο για τον καθένα χώρο ακριβώς απέναντι από το λιμάνι. Κάπου δω σταματάει κάθε λογική και αρχίζουν τα γελοία και τα γέλια με τους δογματισμούς των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για πειθώ, για αστυνομία με λουλούδια ,αλλά και με τις αναλύσεις της δημοτικής αρχής για τον κακό καπιταλισμό που φέρνει εδώ τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες και τους περιμένει στις άλλες χώρες για να τους εκμεταλλευτεί.!!!!!

Αλέξης Καρβουντζής
Πηγή: pelop.gr