Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Πάμε Σταθμό;

ΕΝΑ ΣΤΕΚΙ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ


Το παλιό κτίσμα δίπλα στον ΟΣΕ Κομοτηνής ανακαινίζεται και αναμένεται να επαναλειτουργήσει 


Πάμε Σταθμό; Μία θετική απάντηση δεν σήμαινε απαραίτητα ένα πραγματικό ταξίδι, αλλά ένα γευστικό ταξίδι για όσους επέλεγαν το στέκι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κομοτηνής. Η ερώτηση γνωστή στους ντόπιους, όσους τουλάχιστον πήγαν έστω και μία φορά για φαγητό ή καφέ στο κατάστημα του πρώην προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρη Αργυρόπουλου, δίπλα στον σταθμό του ΟΣΕ. Σε λειτουργία για πολλά χρόνια ήταν στέκι για ντόπιους αλλά και η απαραίτητα στάση για ξένους που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς το τρένο.

Οι εικόνες των φαντάρων, που αναμένουν το τρένο για Έβρο, στον υπαίθριο χώρο του καταστήματος είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές. Ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα ξαπόσταιναν κάτω από τη δροσιά των δένδρων μαζί με ένα κρύο ρόφημα. Για φαγητό ή καφέ αυτός ο χώρος είναι από όσα έχουν μείνει να θυμίζουν κάτι από το παρελθόν αυτής της πόλης. Διατηρεί μία αίγλη από τα παλιά, παρόλο που η φθορά είναι εμφανής στο πέρασμα του χρόνου. 
Το στέκι αυτό, όπως πληροφορούμαστε, αναμένεται να επαναλειτουργήσει. Σε δημοπρασία αναδείχθηκε ο ενδιαφερόμενος επαγγελματίας και όπως διαπιστώσαμε εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου. Αυτές εντοπίζονται κυρίως στη στέγη του κτιρίου που εμφάνισε προβλήματα λόγω παλαιότητας, ενώ εργασίες εκτελούνται και στο εσωτερικό. Το πότε και σε ποια μορφή θα επαναλειτουργήσει το κατάστημα αναμένεται να το μάθουμε προσεχώς, με τον "Χ" να πληροφορείτε ότι πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Συντάκτης: Δήμητρα Συμεωνίδου
Πηγή: xronos.gr