Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Πάτρα: Προχωρά η δημιουργία πάρκινγκ στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ.

Η «Π» είχε αναφερθεί πρόσφατα στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Αγιο Διονύσιο και το αίτημα της πόλης να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης μέχρι να φτάσει το σύγχρονο τρένο στην Πάτρα. Φαίνεται πως οι ευχές έπιασαν τόπο και η Κυβέρνηση ικανοποιεί το σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής.
Το θέμα εισάγεται στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για την αποδοχή της παραχώρησης χωρίς μίσθωμα οικοπέδου με εμβαδό 2.975 τ.μ., το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, και να εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό με τη ΓΑΙΑΟΣΕ (που είναι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου).
Ο Δήμος θα είναι υποχρεωμένος να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου σε πάρκινγκ με δικές του δαπάνες. Μετά το τέλος των εργασιών θα παραχωρήσει το χώρο σε χρήση δωρεάν για τους δημότες.
Η διάρκεια της παραχώρησης αρχίζει με την υπογραφή της σύμβασης που θα παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο απόψε και θα λήξει είτε με την παρέλευση έξι ετών, είτε νωρίτερα, σε περίπτωση που ο χώρος αυτός απαιτηθεί για τις ανάγκες κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Συντάκτης: Μιχάλης Βασιλάκης
Πηγή: pelop.gr