Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Μ. Τζόνσον: Να κατασκευάσουμε γέφυρα με τη Γαλλία μετά το Brexit.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου είπε στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ότι το βλέπει γελοίο να συνδέονται οι δύο χώρες μόνο με ένα σιδηροδρομικό δίκτυο. Πρότεινε να φτιάξουν και δεύτερη διάβαση.
Ο σημαντικότερος υποστηρικτής της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον, πρότεινε την κατασκευή μιας γιγάντιας γέφυρας κατά μήκους της σήραγγας της Μάγχης, μετά το Brexit, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζόνσον, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εκστρατείας για έξοδο από την ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, είπε στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ότι το βλέπει γελοίο, οι δύο χώρες να συνδέονται με ένα μόνο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο κορυφαίος Brexiteer, πρότεινε στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια δεύτερη διάβαση, για την οποία ο Μακρόν είπε: «Συμφωνώ. Ας το κάνουμε», ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, ο Τζόνσον πιστεύει ότι η γέφυρα θα δώσει τη δυνατότητα για αύξηση του τουρισμού και του εμπορίου μετά το Brexit. 

Η τεχνολογία προχωράει και υπάρχουν και μεγαλύτερες γέφυρες αλλού, φέρεται να είπε ο Μπόρις Τζόνσον. Οι δηλώσεις του πάντως δεν έγιναν δημοσίως.

Πηγή: euro2day.gr