Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Μυλόπουλος: Ας απαντήσουν επιτέλους κάποιοι αν θέλουν μετρό στη Θεσσαλονίκη ή όχι.

Τη διαβεβαίωση ότι τα καταστήματα στις οδούς Βενιζέλου και Εγνατία δεν θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των σχετικών έργων του έδωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Τη διαβεβαίωση ότι τα εμπορικά καταστήματα στις οδούς Βενιζέλου και Εγνατία "δεν θα παραμείνουν κλειστά" εξαιτίας των έργων για τον μετροπόντικα στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό ΑΕ", Γιάννης Μυλόπουλος.

"Απλώς, για όσο καιρό κατασκευάζεται ο Σταθμός Βενιζέλου, κάτι το οποίο θα χρειαστεί να κινητοποιηθεί από την αρχή της επόμενης χρονιάς και για ένα διάστημα έξι μηνών για την Εγνατία (...) και περίπου δύο ετών για τη Βενιζέλου (...), πρέπει να βρούμε τον τρόπο εκείνο, που θα οχλήσει λιγότερο και να ζητήσουμε από τους καταστηματάρχες και τους πολίτες να κάνουν μια πολύ μικρή υπομονή" σημείωσε και πρόσθεσε ότι όποια λύση και αν είχε επιλεγεί για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου, δεν θα είχε αποφευχθεί η ανάγκη (των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) γι αυτά τα χρονικά διαστήματα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στη διάρκεια του 2018 οι λαμαρίνες στους σταθμούς του Μετρό θα αρχίσουν να απομακρύνονται και του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα υπάρχει η σημερινή εικόνα. Στη Βενιζέλου, όπου θα είναι σε εξέλιξη τα έργα, θα ληφθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά μέτρα. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη και πρόσθεσε ότι οι φορείς και ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ενημερωθούν σε σύσκεψη και θα ληφθούν τα μέτρα με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών και των καταστηματαρχών στις αρχές του 2018.

"Αυτό που επιβαρύνει τη Θεσσαλονίκη, δεν είναι τα έργα του μετρό, αλλά οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις, από το 2013 μέχρι το 2016" τόνισε ο επικεφαλής της εταιρίας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM.

Ο κ. Μυλόπουλος είπε επίσης ότι είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του εξήγησε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην οδό Βενιζέλου λόγω των έργων του μετρό δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη και θα υπάρξει σύσκεψη φορέων σχετικά με το θέμα.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί, πρόεδρος της "Αττικό Μετρό ΑΕ", υπογράμμισε: "Ας μας απαντήσουν επιτέλους θέλουν κάποιοι να τελειώσει το μετρό, ή όχι. Ας το πουν". 

Νωρίτερα ο κ. Ζορπίδης είπε στο "Πρακτορείο 104,9fm" ότι "δεν είναι δυνατόν να κλείσει η οδός Βενιζέλου για δύο χρόνια και η Εγνατία. Ο κ. Μυλόπουλος επικοινώνησε μαζί μας και μας μετέφερε ότι θα υπάρξει σχετική σύσκεψη για ενημέρωση". Πρόσθεσε ότι τα καταστήματα δεν μπορούν να αντέξουν το κλείσιμο του δρόμου για δύο χρόνια.

Πηγή :euro2day.gr