Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Αγγλία: Επικίνδυνος για την ακοή ο θόρυβος του μετρό του Λονδίνου.

Ακαδημαϊκός που εργάστηκε για την έρευνα, αναφέρει -ενδεικτικά- ότι η Victoria Line είναι κατά μέσον όρο η πιο δυνατή, ενώ άλλα θορυβώδη τμήματα του σιδηροδρόμου ισοδυναμούν με το να είσαι σε ροκ συναυλία.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι τμήματα των γραμμών Northern και Jubilee είναι τόσο δυνατά που θα απαιτούσαν προστασία της ακοής εάν επρόκειτο για χώρους εργασίας. Πάντως, όπως αναφέρει η υπηρεσία Transport for London (TfL), είναι εξαιρετικά απίθανο να προκληθεί μακροχρόνια βλάβη στην ακοή των επιβατών που χρησιμοποιούν το tube.

To ΒBC Health News πήρε ειδικούς μετρητές από το University College London (UCL) και σε διάστημα μιας βδομάδας κατέγραψε τα ηχητικά επίπεδα στις ζώνες ένα και δύο του σιδηροδρόμου του Λονδίνου, του πλέον πολυσύχναστου στην Ευρώπη.

Το πιο έντονα ηχογραφημένο ταξίδι στο μετρό μέσω του κεντρικού Λονδίνου, ήταν μεταξύ της οδού Liverpool και της Bethnal Green, η οποία έφθασε τα 109 ντεσιμπέλ, πιο δυνατά από ό,τι όταν απογειώνεται κοντά σου ένα ελικόπτερο.

Ο Δρ Joe Sollini, από το Ινστιτούτο Ear της UCL, ανέλυσε τα στοιχεία του BBC και είπε ότι όλοι οι ήχοι σε ένα χώρο εργασίας με ή πάνω από 85 ντεσιμπέλ απαιτούν ειδική προστασία για την ακοή.

Ο επιστήμονας υποστηρίζει ότι, εάν κάποιος ταξιδεύει σε μια θορυβώδη γραμμή του σιδηροδρόμου κάθε μέρα και για μεγάλες διαδρομές, είναι τελείως πιθανό αυτό να αυξήσει τον κίνδυνο απώλειας ακοής.

Πηγή: ΚΥΠΕ, sigmalive.com