Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Αυξάνονται σημαντικά οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές Κίνας- Ευρώπης.

Αύξηση καταγράφεται στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Xinhuanet και China Daily.


Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του 2017 το σύνολο των εμπορευματικών μεταφορών με σιδηροδρομικά μέσα ανάμεσα σε Κίνα και Ευρώπη ανήλθε σε 3.673, αντιπροσωπεύοντας διπλάσια αύξηση από τις αντίστοιχες μεταφορές του 2016.
Ο κ. Yan Pengcheng, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (National Development and Reform Commission- NDRC) ανέφερε ότι στόχος αποτελεί το σύνολο των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ Κίνας και Ευρώπης να έχει ανέλθει σε 5.000 το 2020. Όπως όλα δείχνουν ο συγκεκριμένος στόχος θα επιτευχθεί καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ τους έχει επεκταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, συνδέοντας σήμερα την Κίνα με 36 ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με την Xinhuanet, ο σιδηρόδρομος αποτελεί ένα άκρως ανταγωνιστικό μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων, καθώς υπερέχει σε ταχύτητα τα πλοία και είναι σημαντικά χαμηλότερο σε κόστος από τα εναέρια μέσα μεταφοράς.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε η China Daily, οι χώρες της Ε.Ε. αποτέλεσαν και το 2017 τον μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη της Κίνας, με τον όγκο του διμερούς εμπορίου να έχει σημειώσει αύξηση της τάξεως του 15,5% πέρυσι συγκριτικά με το 2016.

Φωτό: crrcgc.cc/en
Πηγή: naftikachronika.gr