Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Πιτσιόρλας: Επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2018.

Μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια επιταχύνονται σε λιμάνια , αεροδρόμια και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το 2018 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την ελληνική οικονομία καθώς αναμένεται η επιτάχυνση της ανάπτυξης έπειτα από την επιστροφή το 2017 σε τροχιά ανάκαμψης, αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Η χρονική συγκυρία δεδομένης της εξόδου από την κρίση το καλοκαίρι του 2018 είναι κατάλληλη ώστε να θέσουμε τις βάσεις για μια οικονομική, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, τονίζει ο υφυπουργός σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και επισημαίνει πως η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον εντελώς διαφορετική δημιουργώντας εξαιρετικά θετικές προοπτικές για το 2018. Τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η χώρα έχει διανύσει χιλιόμετρα προόδου εξυγιαίνοντας τα δημοσιονομικά της και ανακτώντας πλήρως την ανταγωνιστικότητα της με όρους κόστους εργασίας αλλά και τιμών.

«Η πρόοδος, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα αναγνωρίζεται διεθνώς ενώ αποτυπώνεται συνεχώς στους δείκτες μακροοικονομικών επιδόσεων.

Παράλληλα σημαντικοί δείκτες όπως του οικονομικού κλίματος, της βιομηχανικής παραγωγής και εμπιστοσύνης σημειώνουν υψηλό ετών ενώ το ποσοστό ανεργίας -ίσως ο σημαντικότερος όλων - έχει υποχωρήσει πέραν των προβλέψεων, κοντά στο 20%.

Η επιστροφή στην ομαλότητα επισφραγίζεται από την επιστροφή της Ελλάδος και των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στα προ κρίσης επίπεδα, ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες έχουν προχωρήσει σε επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων με τις τιμές των μετοχών να σημειώνουν μεγάλη άνοδο.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα και στην κατεύθυνση αυτή θα λειτουργήσουν με πολλαπλασιαστικά οφέλη τα εμβληματικά επενδυτικά έργα που θα ξεκινήσουν το 2018.

Το Ελληνικό εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια επιταχύνονται σε λιμάνια , αεροδρόμια και σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέσω της παραχώρησης και της αξιοποίησής τους θα ενισχύουν την θέση της Ελλάδος στον παγκόσμιο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών, τονίζει μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας .

Πηγή: cnn.gr