Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Το τραγικό τέλος του Έντι Γκρίφιν. Η μοιραία σύγκρουση με τραίνο.

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του ΝΒΑer, Έντι Γκρίφιν, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε ηλικία 25 ετών ύστερα από τρομακτικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα! Το gazzetta.gr γυρνάει τον χρόνο πίσω και θυμάται...

Το ξημέρωμα της 17ης Αυγούστου 2007 μια είδηση έμελλε να ταράξει συθέμελα τον κόσμο του ΝΒΑ! 
Ο -τότε- φόργουορντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Έντι Γκρίφιν, είχε χάσει τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ωστόσο χρειάστηκε ειδική ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να αναγνωριστεί το πτώμα του άτυχου μπασκετμπολίστα. 
Συγκεκριμένα είχε παρακάμψει το σήμα για διερχόμενο τρένο, είχε περάσει μέσα από τις μπάρες με αποτέλεσμα να συγκρουστεί το SUV που οδηγούσε με την κινούμενη αμαξοστοιχία. 
Το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες και εκείνος απανθρακώθηκε παγιδευμένος μέσα στο όχημα. Μάλιστα χρειάστηκε η εξέταση της οδοντοστοιχίας για να αποδειχθεί ότι το πτώμα ανήκε στον Έντι Γκρίφιν.
Ένας παίκτης, ο οποίος είχε επιλεγεί στο νούμερο 7 του draft το 2001 από τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς.
Παρόλα αυτά είχε δοθεί αμέσως Χιούστον Ρόκετς αντί των Τζέφερσον, Αρμστρονγκ, Κόλινς, με τους οποίους αγωνίστηκε μέχρι το 2004 πριν μετακομίσει στη Μινεσότα όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.
Ο Έντι Γκρίφιν πρόλαβε να αγωνιστεί σε 303 παιχνίδια στο ΝΒΑ έχοντας κατά μέσο όρο 7,2 πόντους και 5,8 ριμπάουντ.






Πηγή: gazzetta.gr