Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Αναβαθμίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Νάουσας. Εγκαινιάστηκε το έργο ανάπλασης

Ριζική αναβάθμιση της εισόδου της Νάουσας επήλθε με το έργο ανάπλασης του σιδηροδρομικού σταθμού, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Κουτσογιάννης, στην διάρκεια της τελετής εγκαινίων. Η τελετή παράδοσης του έργου έγινε, υπό βροχή, το βράδυ της Τρίτης, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα, ο οποίος δεσμεύτηκε να ζητήσει από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στο δίκτυο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, με καλύτερα βαγόνια και περισσότερα δρομολόγια. 
Βασική φιλοσοφία του σχεδιασμού της ανάπλασης ήταν η δημιουργία ενός χώρου προσιτού στο κοινό, όχι μόνο κατά τις ώρες των μεταβιβάσεων, αλλά όλες τις ώρες της ημέρας. Η κίνηση των πεζών επισκεπτών από το σταθμό προς το χώρο αναμονής των αστικών γίνεται πλέον μιας διακριτής διάβασης. Έχει διαμορφωθεί χώρος αναμονής 40 τ.μ. που περιλαμβάνει ημικυκλικά καθιστικά, πληροφοριακά ταμπλό, και δύο banners. Κατασκευάστηκε πλακόστρωτο πεζοδρόμιο κατά μήκος της οδού που οδηγεί στη διασταύρωση Νάουσας. Επίσης, δημιουργήθηκε ένας μικρός ημικυκλικός χώρος πρασίνου στον χώρο αναμονής, τοποθετήθηκε φωτισμός LED νέας τεχνολογίας σε όλη την περιοχή. Εξωραϊστηκαν εξωτερικά οι τουαλέτες, κατασκευάστηκαν, ράμπες πρόσβασης ΑμΕΑ, καθώς και ειδικοί διάδρομοι περιπάτου για τους μη διαθέτοντες όραση, κ.α.
Τη μελέτη ανάπλασης έκανε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Νάουσας, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 132.000 ευρώ. Στα εγκαίνια, παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Παρθενόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Σταύρος Βαλσαμίδης, Στέλιος Δάγγας, Δώρης Καρανάτσιος, Δώρης Καρανάτσιος και η κ. Τάνια Τάκη - Τζέπου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ
Πηγή: "Μακεδονία"