Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ενισχύει την εξωστρέφειά της η ΕΡΓΟΣΕ. Συμμετοχή σε έργα και προγράμματα στο εξωτερικό.

Ενισχύει την εξωστρέφειά της η ΕΡΓΟΣΕ. Η εταιρία έχει ήδη εξασφαλίσει τρία συμβόλαια για έργα που αφορούν επενδύσεις τρίτων χωρών, Ευρωπαϊκά Προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκά Διασυνοριακά Προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα:

-Επελέγη να αναλάβει τον ρόλο του ανεξάρτητου μηχανικού σε έργο που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Μαυροβούνιο (σιδηροδρομικός σταθμός Podgorica).

-Συμμετέχει σε Κοινοπρακτικό σχήμα με πολλές Ευρωπαϊκές εταιρίες και Οργανισμούς που κέρδισε συμβόλαιο, ύψους 1.700.000 €, από το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Shift2Rail HORIZON 2020, με στόχο να αναπτύξουν μεθοδολογίες παραγωγής ενέργειας επί του οχήματος για λειτουργία συσκευών σηματοδότησης και επικοινωνίας.

-Συμμετέχει ως leading company στο έργο που επελέγη να χρηματοδοτηθεί από το INTERREG IPA II CROSS-BORDER COOPERATION PROGRAM για την σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας (στο έργο συμμετέχουν ο ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Αλβανίας).

Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πογραδετς, καθώς και την σύνδεση της γραμμής με το αεροδρόμιο της Καστοριάς.

Πηγή: metaforespress.gr