Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Μετρό Αθήνας: Καλοκαιρινά δρομολόγια με συχνότητα ..Προαστιακού

Με συχνότητες Προαστιακού Σιδηρόδρομου κινούνται πλέον οι συρμοί Μετρό στην Αθήνα. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα διακοπών των εργαζομένων έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην δρομολόγηση τρένων και πλέον το φαινόμενο να υπάρχουν δρομολόγια σε ώρες αιχμής από 6 μέχρι 8 λεπτά είναι καθημερινό.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο στη Γραμμή 3 όταν η καθυστέρηση αφορά τον συρμό που πηγαίνει στο Αεροδρόμιο όπου πολλές φορές υπάρχουν ανακοινώσεις προς τους επιβάτες να δοθεί προτεραιότητα στους ταξιδιώτες του Αεροδρομίου με αποτέλεσμα αρκετοί να περιμένουν τον επόμενο συρμό.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη όμως και όταν η ζέστη είναι έντονη. Οι συρμοί πρώτης γενιάς δεν διαθέτουν κλιματισμό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις ιδιαίτερα ζεστές μέρες η μετακίνηση να είναι σχεδόν ανυπόφορη από τη ζέστη. Το πρόβλημα αυτών των συρμών σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις είναι ότι δυστυχώς δεν μπορούν να τροποποιηθούν και να εγκατασταθούν μονάδες κλιματισμού, όμως το πρόβλημα εμφανίζεται κάθε χρονιά και λύση δεν υπάρχει.

Η καλοκαιρινή ραστώνη είναι και φέτος παρούσα στην γεμάτη από τουρίστες Αθήνα οι οποίοι καλούνται να δοκιμάσουν τις συγκοινωνιακές επιδόσεις της πρωτεύουσας που παρά την ομορφιά και αισθητική των σταθμών δεν ακολουθείται από το ίδιο επίπεδο στις μετακινήσεις.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com