Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ντροπή, κύριοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ !

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ι. ΒΟΥΛΔΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΒΟΥΛΔΗΣ

Η Πάτρα την περίοδο του Τρικούπη είχε τρένο, αλλά κατάφερε να το χάσει χρόνια τώρα. Οι ανάγκες μετακίνησης , ωστόσο, των πατρινών που διέμεναν στα προάστια ήσαν μεγάλες. Δεν ήθελε και ιδιαίτερα εξειδικευμένη γνώση για να αποφασίσει η τότε διοίκηση του ΟΣΕ την έναρξη δρομολογίων προς το Ρίο.

Ο προαστιακός αγκαλιάστηκε αμέσως από τους συμπολίτες.

Κάτι η συνέπεια στις ώρες αναχώρησης , κάτι η γρήγορη και φθηνή μετακίνηση, κάτι η μη χρήση αυτοκινήτου ανέδειξαν το τρένο ως το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς. Σε σημείο που είχαν προκληθεί και διαμαρτυρίες από επαγγελματίες γιατί μειωνόταν η δουλειά τους.

Όλα αυτά ανήκουν στο ένδοξο παρελθόν όμως, γιατί στην Ελλάδα ζούμε και ότι ξεκινά ορθά στραβώνει στην πορεία!

Αυτό συνέβη και με τον προαστιακό. Οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι μυριάδες.

Γιατί πια δεν είναι ούτε το σύγχρονο μέσο μεταφοράς, ούτε το συνεπές.

Μια από τις πλέον κερδοφόρες διαδρομές του ΟΣΕ έχει αφεθεί στην τύχη της. Προφανέστατα η ελλιπής συντήρηση προκαλεί σωρεία προβλημάτων.

Ξεκινάς για την στάση του τρένου και δεν ξέρεις πότε θα φθάσεις στον προορισμό σου και σε ποια κατάσταση. Η ασυνέπεια στον χρόνο αναχώρησης είναι καθημερινό φαινόμενο. Όσο για την διαδρομή…

Αν σας έχει συμβεί θα αντιληφθείτε τι εννοούμε. Η αξιοπρέπεια της μετακίνησης πάει περίπατο!

Μεσημβρινές ώρες με τον ήλιο να λιώνει την άσφαλτο να είσαι αναγκασμένος για να επιστρέψεις σπίτι σου μετά από ένα δροσιστικό μπάνιο στην θάλασσα να μπεις σε ένα φλεγόμενο βαγόνι με σφραγισμένα τα παράθυρα και δίχως ίχνος κλιματισμού, αυτό αποτελεί μεσαιωνικό βασανιστήριο !

Και φυσικά δεν συζητούμε τις συνέπειες για την υγεία , εάν έχεις αναπνευστικά προβλήματα. Ποιος αλήθεια θα απολογηθεί για ότι προκύψει;

Οσο για τους κινδύνους με τις μπάρες στα διάφορα σημεία που μονίμως τίθενται εκτός λειτουργίας, το να σχολιάσεις κάτι είναι περιττό.

Κύριοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί αυτή η προκλητική αδιαφορία για την Πάτρα;

Παραδώσατε από τώρα τη διοίκηση στην ιταλική εταιρεία;

Γιατί απαξιώνετε, ανερυθρίαστα, ένα μέσο που έχετε διαπιστώσει πόσο χρήσιμο είναι για τους κατοίκους της τρίτης πόλης της χώρας, αλλά και κερδοφόρο για την επιχείρησή σας;

Οι πατρινοί περιμένουν μια απάντηση. Εχετε το σθένος να την δώσετε ή θα κρυφτείτε πίσω από φθηνές δικαιολογίες.

Μήπως φταίει το κακό το ριζικό μας, που αναφέρει και ο ποιητής;

Πηγή: tempo24.news