Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.& ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΣΕΕ κ. ΝΙΚ. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ. Μετά την ολοκλήρωση του 8ου Πανελλαδικού συνεδρίου της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νικος Κιουτσουκης Σιδηροδρομικά ΝέαΜε την ολοκλήρωση του 8ου Πανελλαδικού Συνεδρίου διαμορφώνονται οι κατευθύνσεις και οι προϋποθέσεις ώστε η ΔΑΚΕ Ι.Τ. να ισχυροποιήσει το αποτύπωμά της στην τροχιά των εξελίξεων με γνώμονα την εργασιακή ειρήνη και δικαιοσύνη.
Η στέρεη οικοδόμηση της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς –κοινός παρονομαστής των διεκδικήσεων μας – είναι ο μόνος δρόμος για την αναπτυξιακή και κοινωνικά βιώσιμη υπέρβαση των σημερινών αδιεξόδων και εξοντωτικών δεσμεύσεων με ένα "μείγμα πολιτικής" που θα συνδυάζει ισόρροπα την δημοσιονομική εξυγίανση με την κοινωνική συνοχή, την οικονομική μεγέθυνση με τη συλλογική προκοπή και ευημερία.
Επιχειρήσεις, άλλωστε, δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς εργαζόμενους όπως και εργαζόμενοι δίχως επιχειρήσεις.
Η επανεκλογή μου στην Προεδρεία της ΔΑΚΕ Ι.Τ., αλλά και η ομόφωνη υπερψήφιση από το σώμα των Συνέδρων του Απολογισμού και του Προγράμματος Δράσης επιβεβαιώνουν την αδιάκοπη πορεία καταξίωσης της Παράταξής μας στη συνείδηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των υγιών παραγωγικών δυνάμεων του Τόπου.
Δεν υπάρχουν, όμως, περιθώρια για πανηγυρισμούς ή εφησυχασμό. Οι ευθύνες μας μεγαλώνουν και η αυτοκριτική μας επιβάλλεται να είναι ακόμη βαθύτερη καθώς στη δίνη των μέτρων, στην ένταση των στιγμών και στην ταχύτητα των αλλαγών έγιναν λάθη, υπήρξαν αστοχίες και παραλείψεις που είτε διορθώθηκαν είτε πρέπει να διορθωθούν.
Πρώτα και πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη και τα στελέχη της ΔΑΚΕ Ι.Τ. για την εμπιστοσύνη τους. Αυτοί, εξάλλου, είναι η ΔΑΚΕΜια Παράταξη βάσης πέρα και έξω από προσωποκεντρικές λογικές ή μηχανισμούς. Με τον συνεχή, συνεπή και υπεύθυνο αγώνα τους σε κάθε χώρο δουλειάς υπηρετούν ένα σύγχρονο συνδικαλιστικό ύφος και ήθος, δίπλα στο συνάδελφο, μακριά από λαϊκισμούς, εξαρτήσεις και αλλότριες σκοπιμότητες.
Το περιεχόμενο του Χαιρετισμού του Προέδρου Elmar Brok, μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων, Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση. Η αναγνώριση του ρόλου και των θέσεων της ΔΑΚΕ στον εθνικό και ευρωπαϊκό διάλογο, η θετική αποτίμηση των παρεμβάσεών μας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, στους ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους και στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ μας γεμίζει αυτοπεποίθηση.
Η ανάγκη στήριξης της ΔΑΚΕ Ι.Τ., της Παράταξης που έχει σημαία της το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟόπως την περιέγραψε στο χαιρετισμό του ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι για εμάς οδικός χάρτης.
Θερμές και ουσιαστικές ευχαριστίες:
Στον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά για την εξαιρετικά εποικοδομητική του παρουσία που κόσμησε το Συνέδριό μας, και με την οποία πιστοποίησε εμφατικά την ανάγκη κοινωνικών συμμαχιών –κόντρα στην περιχαράκωση και τον κοινωνικό αυτοματισμό– εκπροσωπώντας με τον καλύτερο, όπως πάντα, τρόπο την υγιή επιχειρηματικότητα.
Στους συναδέλφους Γ. Γεωργακόπουλο και Κ. Λάζαρη, εκπροσώπους των ΠΑΣΚΕ και ΕΑΚ αντίστοιχα, που απέδειξαν –παρά τις δεδομένες διαφωνίες και ιδεολογικές μας διαφορές– την αναγκαιότητα της ενιαίας έκφρασης ενός πλουραλιστικού Συνδικαλιστικού Κινήματος. Η Παράταξή μας αναλογιζόμενη το θεσμικό της ρόλο θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ενότητα και λειτουργικότητα της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο μιας διακριτής και ισότιμης συνεργασίας, κόντρα σε ελάχιστους "όψιμους" ψευδοεπικριτές που ενώ την καταδικάζουν δημόσια, την αναζητούν παρασκηνιακά.
Στον ομοϊδεάτη συμμαχητή Β. Πολυμερόπουλο, αναπληρωτή Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Δ.Τ., που ανέδειξε την κοινή αφετηρία και μοίρα, τις κοινές αρχές, αξίες και αναφορές αλλά και όλα εκείνα που ενώνουν και θα ενώνουν τις ΔΑΚΕ Ι.Τ. και ΔΑΚΕ Δ.Τ.
Στον πρώην Γραμματέα Συνδικαλισμού και πρώην ηγετικό στέλεχος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Φίλιππο Ταυρή τόσο για τη γόνιμη συνεργασία σε μια δύσκολη και φορτισμένη εποχή, όσο και για την παρέμβασή του στο Συνέδριό μας που χαρτογράφησε κρίσιμα ζητήματα στάσης και δράσης.
Στον πρώην Ευρωβουλευτή και τέως Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Κώστα Πουπάκη που με την ομιλία τουμετουσίωσε τη συνέχεια της ΔΑΚΕ με όρους συνέπειας.
Σε όλα τα στελέχη της ΝΔ που είτε με την παρουσία τους είτε με επιστολές εξέφρασαν τη στήριξή τους στη μεγάλη κοινωνικά φιλελεύθερη συνδικαλιστική Παράταξη.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ., βγαίνει από το 8ο Συνέδριό της περισσότερο δυνατή, ενωμένη, αποφασιστική και ώριμη. Επενδύει στις λύσεις και όχι στα προβλήματα, ανοίγει νέους ορίζοντες στη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων. Η επικαιροποίηση των θέσεων και η οργανωτική ανασυγκρότηση της Παράταξής μας είναι θεμέλια για την αύξηση της προσφοράς της, την ακόμη μεγαλύτερη άνοδο της επιρροής της, την ενδυνάμωση της φωνής της με επίκεντρο την κοινωνία των εργαζομένων και τη μεσαία τάξη, την ενίσχυση της εξωστρεφούς της πορείας που, ήδη, εξελίσσεται με επιστροφές στελεχών και συνένωση διάσπαρτων φιλελεύθερων συνδικαλιστικών κινήσεων στον κορμό της ΔΑΚΕ Ι.Τ.
Συνεχίζουμε με αγωνιστικό πραγματισμό, μέτρο και μετριοπάθεια…
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!