Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Περιπολίες ενόπλων στα τρένα σε όλη τη Βρετανία.

Ένοπλοι αστυνομικοί θα περιπολούν σε τρένα από σήμερα Πέμπτη για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη Βρετανία, γνωστοποίησε η βρετανική αστυνομία μεταφορών, καθώς το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε σε «κρίσιμο» μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα.
Στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικές περιοχές στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας αφού το επίπεδο απειλής ανήλθε στο υψηλότερο σημείο για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια.

Ένοπλοι αστυνομικοί κάνουν τακτικά περιπολίες στον υπόγειο του Λονδίνου από πέρσι τον Δεκέμβριο, όμως θα είναι η πρώτη φορά που θα περιπολούν κατά τη διάρκεια των δρομολογίων των τρένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Με το αναπτύξουμε ένοπλους αστυνομικούς εντός των συρμών διασφαλίζουμε ότι τα τρένα θα είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα για τους επιβάτες. Οι περιπολίες μας θα είναι πολύ ορατές και οι επιβάτες θα πρέπει να νιώθουν άνετα από την παρουσία τους» επισημαίνει ο επικεφαλής της βρετανικής αστυνομίας μεταφορών Πολ Κρόουτερ σε μια ανακοίνωση.

Ο Βρετανός αξιωματικός τόνισε ότι το μέτρο αυτό δεν οφείλεται σε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία από τις υπηρεσίες πληροφοριών που να σχετίζεται με τα τρένα αλλά λαμβάνεται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου που τέθηκε σε ισχύ για την αντιμετώπιση της απειλής.


Πηγή: insider.gr