Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η Siemens θα μείνει στη Βρετανία και μετά το Brexit.

-Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 15.000 άτομα στη Βρετανία

-Σημαντικό ο ρόλος της στα σιδηροδρομικά έργα 

Μια μακροπρόθεσμη δέσμευση στη Βρετανία, η οποία θα ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Τετάρτη δήλωσε σήμερα ότι έχει ο γερμανικός μηχανολογικός όμιλος Siemens σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 15.000 άτομα στη Βρετανία, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα σιδηροδρομικά έργα Thameslink και Crossrail στο Λονδίνο και έχει επενδύσει 160 εκατ. λίρες (201 εκατ. δολάρια) σε εργοστάσιο κατασκευής πτερυγίων για ανεμογεννήτριες στο Χαλ.

«Ενώ οι ακριβείς όροι της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ασαφείς, είμαστε μακροπρόθεσμα δεσμευμένοι στο Λονδίνο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος των βρετανικών δραστηριοτήτων της Siemens Γιούργκεν Μάιερ.

Ψήφο εμπιστοσύνης στη βρετανική πρωτεύουσα έδωσε και η Deutsche Bank, επιλέγοντας την περασμένη εβδομάδα νέους χώρους γραφείων για τα κεντρικά της στο Λονδίνο.

Η Google, η Facebook, η Apple, η Snap και η Amazon έχουν επίσης ανακοινώσει επενδύσεις στο Λονδίνο, αν και επιχειρηματίες έχουν προειδοποιήσει ότι η πόλη κινδυνεύει να χάσει τη θέση της ως προορισμός νεοφυών εταιριών, εάν η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίσει πώς σχεδιάζει να κρατήσει στη χώρα τους πλέον ικανούς εργαζομένους.

Ωστόσο, σήμερα η Siemens δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα επενδυτικά της σχέδια στη Βρετανία.

Πηγή: newsbeast.gr