Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προσφορών για τον ΟΛΘ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την εξαγορά του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την εξαγορά του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. 

Οι προσφορές θα αξιολογηθούν πρώτα από τους συμβούλους και στη συνέχεια από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. 

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχαν περάσει συνολικά εννέα σχήματα, ανάμεσά τους η APM Terminals, η P&O του ομίλου Dubai Ports, η εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, η ΓΕΚ Τέρνα, η τουρκική Yilport Holding, η ICTS από τις Φιλιππίνες και η ιαπωνική Mitsui. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η κατάθεση προσφοράς από την επενδυτική εταιρεία Deutsche Invest η οποία συμμετέχει στο διαγωνισμό σε κοινοπρακτικό σχήμα μαζί με την Terminal Link, η οποία είναι θυγατρική του γαλλικού ναυτιλιακού κολοσσού CMA CGM που διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό λιμένων παγκοσμίως. Στο ίδιο σχήμα συμμετέχει - με ποσοστό 15% - ο όμιλος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. 

Πηγές που έχουν γνώση της διαγωνιστικής διαδικασίας αναφέρουν πως ο αριθμός των δεσμευτικών προσφορών προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς φαίνεται πως η συμμετοχή των υποψηφίων είναι μεγάλη. 

Ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΘ θα πραγματοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ στα επόμενα επτά έτη. Ο εμπορευματικός σταθμός του λιμένα θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα μέσα στα επόμενα εννέα χρόνια να εξυπηρετεί 500.000 εμπορευματοκιβώτια.

Συντάκτης: Αχιλλέας Τόπας
Πηγή: skai.gr