Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Κοπή πίτας ΟΣΕ. Άλλοτε και τώρα. Δείτε εικόνες.

Γυρίσματα καιρών...

Όχι μακριά από το πρόσφατο παρελθόν, τέτοιες ημέρες τόσο ο ΟΣΕ όσο και τα συνδικαλιστικά σωματεία των σιδηροδρομικών πραγματοποιούσαν τις ετήσιες εκδηλώσεις τους.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο Οργανισμός σιδηροδρόμων Ελλάδος πραγματοποιούσε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στην Θεσσαλονίκη, όπου δίνονταν η ευκαιρία να ανταλλαγούν θέσεις και απόψεις τόσο για τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε όσο και τα σχέδια του Οργανισμού για την νέα χρονιά, από ομιλητές της διοίκησης και του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Ταυτόχρονα ήταν και ένα είδους ανταμώματος για τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς. Τον εορταστικό τόνο έδιναν τα χορευτικά του "Θερμαϊκού" και η χορωδία του. Την εκδήλωση κοπής της πίτας ακολουθούσαν οι εκδηλώσεις των συνδικαλιστικών σωματείων με τους καθιερωμένους για πολλά χρόνια χορούς τους. 

Τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις κοπής πίτας του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη, γίνεται σε αίθουσα του επιβατικού σταθμού, λιτά και χωρίς τις διοικήσεις του ΟΣΕ, εκτός της φετινής, με παρόντες στελέχη του Οργανισμού ως εκπροσώπους .
Να σημειώσουμε ότι κοπή πίτας ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη τα έτη 2015 και 2016  (αν δεν κανουμε λαθος) δεν πραγματοποιήθηκε.
Δείτε εικόνες τότε και τώρα
Κοπή πίτας ΟΣΕ 2017
              Κοπή πίτας ΟΣΕ 2009


               Κοπή πίτας ΟΣΕ 2010


                                  Κοπή πίτας ΟΣΕ 2014

Φωτογραφικά στιγμιότυπα, αρχείο "Σ.Ν., από τις εκδηλώσεις του 2001,2003, 2005, 2006, 2007 και 2008.




Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας γίνονταν μέχρι το 1999 στο εργοστάσιο οχημάτων στην Μενεμένη, κατόπιν στο θέατρο του δήμου Αμπελοκήπων, στο Αμφιθέατρο του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Porto Palace και τελευταία στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.



Ευχόμαστε στον ΟΣΕ να έχει καλά κέρδη το 2017 και του χρόνου η εκδήλωση κοπής πίτας να γίνει σε καλύτερες συνθήκες, όπως αρμόζει και αξίζει στον ΟΣΕ και στους εργαζόμενους του.