Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Αυστρία: Η «μεγάλη ληστεία» του... τραμ.

Προφανώς ήθελε να πρωτοτυπήσει ένας 36χρονος στη Βιέννη, ο οποίος έκλεψε συρμό... τραμ κάτω από τη μύτη του οδηγού.

Ο 36χρονος, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν ως οδηγός τραμ, είχε βάλει στο στόχαστρο τη γραμμή 60 της αυστριακής πρωτεύουσας.

Καραδοκούσε για μία ευκαιρία και όπως ανέφερε στην αυστριακή τηλεόραση ORF εκπρόσωπος της εταιρείας δημοτικών συγκοινωνιών, τη βρήκε όταν ο οδηγός ενός τραμ που εξυπηρετούσε τη γραμμή πήγε τουαλέτα.

Επιστρέφοντας από το ολιγόλεπτο διάλειμμα, ο οδηγός χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα να καταλάβει ότι το τραμ είχε κλαπεί. Ενδιάμεσα ο 36χρονος είχε περάσει την πρώτη στάση και πλησίαζε τη δεύτερη.

Οι οδοί διαφυγής του ήταν, εκ των πραγμάτων, πολύ περιορισμένες. Ο οδηγός σήμανε συναγερμό και τελικά οι επόπτες έριξαν το ρεύμα στις γραμμές, ώστε το κλεμμένο τραμ να ακινητοποιηθεί. 

*Ως «μεγάλη ληστεία του τρένου» χαρακτηρίζουν τη ληστεία του 1963, οπότε μία 15μελής συμμορία στη Βρετανία κατάφερε να διαφύγει με 2,6 εκατομμύρια λίρες...

Φυσικά, η παραπάνω περίπτωση απέχει παρασάγγας από το συμβάν του 1963, ωστόσο οι γκάφες της τότε συμμορίας, αλλά και του ερασιτέχνη Αυστριακού, είναι παροιμιώδεις...

Πηγή: zougla.gr