Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Μέτρα φύλαξης των σταθμών του ΗΣΑΠ όταν γίνονται αγώνες ζητάει ο ΟΑΣΑ.

Μέτρα φύλαξης των σταθμών του ΗΣΑΠ όταν γίνονται αγώνες ζητάει ο ΟΑΣΑΜέτρα ενίσχυσης της φύλαξης στους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, πριν και μετά από αθλητικά γεγονότα, ζήτησε από την Αστυνομία ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), καθώς το κόστος των βανδαλισμών κάθε φορά που εκδηλώνονται επεισόδια είναι πολύ μεγάλο.
Ωστόσο, το συγκεκριμένο κόστος αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα όταν θα τοποθετηθούν οι ειδικές πύλες εισόδου-εξόδου στους σταθμούς, οι οποίες θα υποστηρίξουν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Ήδη, μόλις προχθές, μια ομάδα νεαρών «ξέσπασε» στις πρόσφατα τοποθετημένες μπάρες στο σταθμό «Ειρήνη» στο Μαρούσι, ύστερα από την ολοκλήρωση αγώνα μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. 
Οι θερμόαιμοι οπαδοί-δράστες έσπασαν τα ανοιγοκλειόμενα τζάμια του συστήματος, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν φθορές στο μεταλλικό σύστημα, καθώς το κόστος καθενός από αυτά εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 7.000 ευρώ.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται επεισόδια και καταστροφές στο συγκεκριμένο σταθμό, ο οποίος πέφτει συχνά «θύμα» βανδαλισμών μετά από αγώνες. Σχετικά πρόσφατα είναι και τα περιστατικά καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων σε σταθμούς του μετρό, αλλά και σε αστικά λεωφορεία.
Ο ΟΑΣΑ ετοιμάζεται ήδη να υπογράψει «μνημόνιο συνεργασίας» με την Αστυνομία, προκειμένου να υπάρξει στενότερη συνεργασία για καλύτερη επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων, σε αντάλλαγμα της δωρεάν μετακίνησης που προσφέρει στους αστυνομικούς. 
Μάλιστα, στελέχη του Οργανισμού επισημαίνουν, ότι πρόκειται να τεθούν μετρήσιμοι στόχοι ως προς τον αριθμό των καθημερινών ελέγχων, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει και νέα συνάντηση.
Παράλληλα, έως το τέλος Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των πυλών εισόδου-εξόδου σε όλους του σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ενώ από τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει η εγκατάστασή τους και στους σταθμούς του μετρό. 
Στόχος του ΟΑΣΑ είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από την αρχή του 2017 στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ και από το ερχόμενο καλοκαίρι (από τον Ιούνιο) να επεκταθεί και στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικό, τραμ).

Πηγή: tanea.gr