Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση Κουρουμπλή με το ΔΣ του ΟΛΘ.

Με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.

Τα μέλη της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ έθεσαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του λιμανιού, το master plan, τις επενδύσεις, τις εργασιακές σχέσεις, καθώς τη σημασία του λιμανιού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Μέλλιος, πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, επιβεβαίωσε το θετικό κλίμα που ήδη έχει αναπτυχθεί με το νέο υπουργό, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να προχωρήσουν τα υψίστης για το λιμάνι και τη σχέση του με την πόλη τρέχοντα θέματα. 
Ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μακρής από την πλευρά του εστίασε στα μείζονα θέματα του λιμένα Θεσσαλονίκης, που είναι η επέκταση του 6ου προβλήτα, η σύνδεση με τα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα και βεβαίως τα ζητήματα διασφάλισης των εργαζομένων στα κείμενα της σύμβασης παραχώρησης ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης.
Ο κ. Κουρουμπλής στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επενδύσεων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και προστασίας των σχέσεων εργασίας. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε, το λέω από τη ψυχή και από τη συνείδησή μου», είπε, συμπληρώνοντας ότι έχει δώσει προτεραιότητα σε όλα όσα τέθηκαν για να μη χάσει ο λιμένας Θεσσαλονίκης αυτή την ευκαιρία. Διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τη διοίκηση και τους εργαζομένους και έχει δώσει προτεραιότητα στο θέμα των αναγκαίων προσλήψεων σε όλους τους οργανισμούς λιμένων μέσω ΑΣΕΠ.

Πηγή: dailythess.gr