Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Οι Καβαλιώτες για την επίσκεψη κ. Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη.

Ενδιαφέρουσα η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ένα λιμάνι που είναι ολοφάνερο ότι ανταγωνίζεται αυτά της Καβάλας. Και το εμπορικό και το κεντρικό.
Ο Πρωθυπουργός «μετέφερε» στην Αλεξανδρούπολη τον ενεργειακό κόμβο και τα οφέλη του.
Μέχρι πρόσφατα για τον ενεργειακό κόμβο υποψήφια ήταν και η ευρύτερη περιοχή της Καβάλας. Περιέγραψε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως ένα λιμάνι που θα «φέρει» ανάπτυξη στον Έβρο. Όχι αυτή που επιδιώκουμε στο δικό μας, το κεντρικό. Η ανάπτυξη μέσω του τουρισμού ξεκάθαρα πια, είναι δική μας υπόθεση.

Υπάρχουν αρκετοί στην Καβάλα που ανησυχούν, διαμαρτύρονται επειδή η επίσκεψη Τσίπρα ήταν επίσκεψη μόνο για τη Θράκη. Θα πρέπει να τους καθησυχάσουμε κι ας έχουν δίκιο κατά το τυπικό της υπόθεσης. Αμέσως θα θυμίσουμε συγκεκριμένα πρόσφατα νούμερα (στατιστικά στοιχεία) που δείχνουν ότι από πλευράς λιμανιών η Καβάλα προηγείται της Θράκης. Από πλευράς αεροδρομίων το ίδιο. Τουριστικά το προβάδισμα είναι τεράστιο.
Αντίθετα η Θράκη και δη η Αλεξανδρούπολη έχει τον πρώτο λόγο στα θέματα του σιδηρόδρομου. Κι αυτό ωστόσο είναι κάτι με κοντινή ημερομηνία λήξης λόγω του προωθούμενου έργου της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Αν στο συγκεκριμένο έργο προσθέσουμε και τον Ε61 τότε καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά απ’ τους γείτονες θα βρεθούμε μελλοντικά.
Τελικά ναι μεν ο Πρωθυπουργός περιοδεύοντας στη Θράκη ξέχασε την Ανατολική Μακεδονία, αυτή όμως είναι παρούσα στις εξελίξεις. Πρωταγωνίστρια. Τούτο δεν προκύπτει από τα λόγια των πολλών ομιλιών του κ. Τσίπρα. Δεν ενοχλούμαστε από το γεγονός. Ο πρωταγωνιστικός μας ρόλος φαίνεται στην πράξη. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

Συντάκτης: Νίκος Γενικόπουλος
Από την στήλη μικρά πρωϊνά
Πηγή: proininews.gr