Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ανάσα για την Αθήνα, 3 νέα έργα και αναβάθμιση συστημάτων ασφαλείας στο μετρό.


Τρία σημαντικά οδικά έργα για το λεκανοπέδιο, με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με χθεσινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση.
 Πρόκειται για... ολυμπιακά έργα που είχαν ξεχαστεί, παρ’ όλο που έχουν καθοριστική συμβολή στη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Το πρώτο αφορά τον ανισόπεδο κόμβο Αμπελοκήπων, που θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας, καθώς και στη Φειδιππίδου, που αποτελεί συνέχεια της Μεσογείων, με προϋπολογισμό 22,5 εκατ. ευρώ.

Αλλος ένας κόμβος θα κατασκευαστεί στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ, και θα διευκολύνει όσους κινούνται από τα βορειοανατολικά προάστια προς το κέντρο.

Μετά την ακύρωση των μεγαλεπήβολων σχεδίων για νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, προχωρά η νότια επέκταση του περιφερειακού από τον κόμβο Καισαριανής ώς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Αφορά ήπιες παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν την κατασκευή αστικής σήραγγας και την αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ικανότητας της λεωφόρου Βουλιαγμένης, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Το μετρό

Πρόκειται για ένα μέρος του νέου προγράμματος που περιλαμβάνει συνολικά 21 νέα έργα, με προϋπολογισμό 94,1 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Περιλαμβάνει επίσης την αναβάθμιση συστημάτων ασφαλείας των γραμμών 2 και 3 του μετρό της Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά την προσαρμογή υφιστάμενων συστημάτων ασφάλειας στο μετρό ώστε να είναι συμβατά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που προγραμματίζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) και προβλέπεται να ισχύσει το φθινόπωρο του 2017.


Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα
Πηγή: efsyn.gr