Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΑΣΘ: Αποφασίστηκε αναστολή της επίσχεσης εργασίας.

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική που πραγματοποιήθηκε απόψε, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και από τις 5 το πρωί, ύστερα από 12 μέρες, «πιάνουν» τιμόνι, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης
Αν θέλετε να κάνετε tweet ένα μέρος του κειμένου απλά επιλέξτε το και θα εμφανιστεί αυτόματα το εικονίδιο του twitter. Κάντε ένα κλικ πάνω του και είστε έτοιμοι...
«Βρέθηκε ο τρόπος να μας βάλουν τη μισθοδοσία του μήνα Ιουλίου στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα» και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά και προειδοποίησε ότι «αν κριθεί σκόπιμο θα προχωρήσουμε και πάλι σε κινητοποιήσεις».

Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, δεν προχωρούσε στην κίνηση που έκανε σήμερα, βάζοντας τα λεφτά σε ασφαλή λογαριασμό του ΟΑΣΘ και επανέλαβε: «πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και επιτέλους να μας πει ευθέως αυτό που έχει στο μυαλό του για τη λειτουργία του οργανισμού».

Ανακουφισμένος από τη σημερινή εξέλιξη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης και τόνισε: «εύχομαι για αίσιο τέλος στα ζητήματα του οργανισμού συνολικά, στη συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, όπου θα γίνει και με τη συμμετοχή στελεχών απο τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και Οικονομικών». 

Το ποσό των 2.874.896,61 ευρώ, που είναι το ύψος των οφειλόμενων δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την επιστολή (αρ. πρωτ. 9801/12-09-2016), που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, καταβάλλουν σήμερα τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών στον Οργανισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ