Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ιρλανδία: Orient Express μόνο για τους πλούσιους. Δείτε τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

Οι οπαδοί των ταξιδιών με τρένων θα ενθουσιαστούν, αλλά αν το πορτοφόλι τους δεν το επιτρέπει, θα αρκεστούν μόνο στις εικόνες. Πρόκειται για το νέο πολυτελές δρομολόγιο που θα ξεκινήσει στην Ιρλανδία αυτό το Σεπτέμβριο.
Έχει ήδη βαπτιστεί μάλιστα ως το ιρλανδικό «Orient Express». Το τρένο αποτελείται από 10 ιρλανδικές σιδηροδρομικές άμαξες που έχουν ανακαινιστεί από 60 τεχνίτες οι οποίοι ξόδεψαν συνολικά πάνω από 35.000 ώρες γι’ αυτό το αποτέλεσμα.
Προς το παρόν, έχει προγραμματιστεί να κάνει 3 διαφορετικές διαδρομές που θα διαρκούν δύο, τέσσερις και έξι νύχτες, ενώ το πρώτο θα αναχωρήσει στις 6 Σεπτεμβρίου. Βέβαια αυτό που καθιστά απαγορευτικό για πολλούς να ταξιδέψουν με την εν λόγω αμαξοστοιχία είναι το κόστος. Οι τιμές ανά άτομο για τα ταξίδια ξεκινούν από 3.160 ευρώ για δύο νύχτες και φτάνουν τα 7.722 ευρώ για τη «μεγάλη περιοδεία του σμαραγδένιου νησιού» που θα διαρκεί έξι νύχτες.
Οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων μπορούν να περιμένουν ότι θα κάνουν μερικές βασικές στάσεις τόσο στην Ιρλανδία, όσο και στη Βόρεια Ιρλανδία, συμπεριλαμβανομένου του Δουβλίνου, του Κορκ και του Μπέλφαστ.
Παράλληλα, πάνω στο τρένο, οι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν σε καμπίνες εμπνευσμένες από την Ιρλανδία, να τρώνε πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο φτιαγμένα με υλικά από τις περιοχές που ταξιδεύουν και να ακούν ζωντανή μουσική, ενώ απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα της χώρας στο σαλόνι παρατήρησης.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail αποκαλύπτουν το μέγεθος της πολυτέλειας και της χλιδής και δίνουν μια απάντηση στο γιατί είναι τόσο ακριβό το κόστος του ταξιδιού με τη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.
Οι χώροι θυμίζουν πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ αυτό που κάνει το ταξίδι μοναδικό είναι τα τοπία που μπορεί να απολαύσει κανείς κατά τη διάρκεια της διαδρομής από τα μεγάλα παράθυρα.



Πηγή: newsbeast.gr