Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Εγκαινιάστηκε η υπόγεια διάβαση στα Τρίκαλα.


Παραβρέθηκαν Γεροβασίλη και Χρυσοβελώνη.

Η επίλυση χρόνιων προβλημάτων κυκλοφορίας στη συνοικία των Σαραγίων, ήταν η συνισταμένη των ομιλητών στη διάρκεια των εγκαινίων της υπόγειας διάβασης στην περιοχή.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας σε κατοίκους, διερχόμενους και επισκέπτες τού παρακείμενου ναού.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου χαρακτήρισε τη διάβαση ως «πέρασμα», με την έννοια ότι ανοίγει δρόμους και βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας. Και, όπως τόνισε, αυτά τα περάσματα αναμένει συνολικότερα η Θεσσαλία. Κάτι που, όπως σημείωσε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε, ενδεικτικά, στις διαδικασίες για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος -Καλαμπάκα (τμήμα της οποίας είναι η υπόγεια διάβαση στην εν λόγω συνοικία των Τρικάλων), η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Λάρισα - Βόλος και η Ε65 (για την οποία εξασφαλίστηκαν 350 εκατ. ευρώ για τη νότια πλευρά της). Τόνισε, δε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταβληθεί η Θεσσαλία σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης.

Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Ολγα Γεροβσίλη σημείωσε, πόσο σημαντικά είναι τα έργα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά για την επίτευξη των στόχων.
Το συγκεκριμένο έργο της υπόγειας διάβασης είχε ξεκινήσει ως αίτημα των κατοίκων πριν από 15 τουλάχιστον χρόνια, με τη συνδρομή των εκάστοτε δημοτικών αρχών.

Το έργο ολοκληρώθηκε με κόστος 2.350.000 ευρώ σε διάστημα 10μηνών από την έναρξη των εργασιών, από την εταιρεία ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ. Η συμπληρωματική αυτή σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου είχε υπογραφεί το 2013. Πλέον, οι κάτοικοι των Σαραγίων και συνολικώς των Τρικάλων θα μπορούν να διέρχονται απρόσκοπτα και χωρίς κανέναν κίνδυνο από τη διάβαση. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό δόθηκε στην κυκλοφορία και η διάβαση στην περιοχή «Γκαζέλο».
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερεάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι το έργο ήταν επιθυμία δεκαετιών, σημειώνοντας τη σημαντικότητά του, τη συνεισφορά της Περιφέρειας και τη συνεργασία όλων. Ο δε πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Δουκάκης αναφέρθηκε στην ουσία του έργου και στα χαρακτηριστικά του. Παρίστατο επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θανάσης Βούρδας, ο οποίος επισκέπτεται συχνά τον Δήμο Τρικκαίων για τα θέματα που αφορούν στην ουσία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της περιοχής.

Παρίσταντο επίσης, οι βουλευτές Τρικάλων κ.κ. Δριτσέλη, Παπαδόπουλος και Σιμορέλης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Δήμα, Βασταρούχας, Παπανικολάου, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Κωτούλας, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αναγνωστόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γακόπουλος και Κολίτσας, ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Παρθένης. Κυρίως, παρέστησαν πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που είδαν επιτέλους ένα όνειρο ζωής να υλοποιείται.
Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε ο τέως Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.κ Αλέξιος (ο οποίος έδωσε τις ευχές του) παρόντος του νυν Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου. Επίσης παρέστησαν, ο διοικητής Φρουράς Τρικάλων και διοικητής της ΣΜΥ, Ταξίαρχος κ. Γ. Λιάκος και ο π. βουλευτής κ. Ταμήλος.




Εγκαινιάστηκε η υπόγεια διάβαση στα Τρίκαλα

Εγκαινιάστηκε η υπόγεια διάβαση στα Τρίκαλα

Εγκαινιάστηκε η υπόγεια διάβαση στα Τρίκαλα

Εγκαινιάστηκε η υπόγεια διάβαση στα Τρίκαλα


Πηγή: thessaliatv.gr