Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πάτρα: Το τραινάκι του ΟΣΕ που αντί να ξυπνά αναμνήσεις, γεννά θλίψη. Δείτε εικόνες.

Πάτρα: Το τραινάκι του ΟΣΕ που αντί να ξυπνά αναμνήσεις, γεννά θλίψη (pics)
Γράφαμε τις προάλλες για το τραινάκι στον σταθμό του ΟΣΕ, το οποίο θυμούνται οι παλιότεροι με νοσταλγία και έχουν συνδέσει αρκετοί με τις παιδικές τους αναμνήσεις. 
Το θέμα είχε αναδείξει η σελίδα στο facebook "Patras Memories - Αναμνήσεις απ' την παλιά Πάτρα" για να ακολουθήσει ένας χαμός στο διαδίκτυο και στα social media για την μη αξιοποίηση του ιστορικού αυτού πλέον μνημείου της Πάτρας και του ΟΣΕ.

Το patrasevents.gr θέλησε έτσι να πάει μία βόλτα στον σταθμό του ΟΣΕ κοντά στην Τριών Συμμάχων για να δει από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το τραινάκι είναι παρατημένο ανάμεσα στα χόρτα και στις παλιές ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ η εικόνα του προκαλεί θλίψη.

Άγνωστοι έχουν βάψει μεγάλο μέρος της επιφάνειάς του και στις δύο πλευρές, γράφοντας συνθήματα, ενώ ο εσωτερικός του χώρος έχει γίνει φωλιά για τρωκτικά και ποντίκια. Όσο για την εξωτερική του επιφάνεια, τα σίδερά του έχουν σκουριάσει από τον χρόνο και από την εγκατάλειψη.

Κάποιος αρμόδιος δεν μπορεί να φροντίσει για να βελτιωθεί λίγο η εικόνα του; Το τραινάκι θα μπορούσε να δώσει ένα άλλο χρώμα, γεμάτο από αναμνήσεις, στον επισκέπτη και τον τουρίστα, που θα περνούσε μπροστά από τον σταθμό του ΟΣΕ.

Γιατί για να έχουμε μέλλον, πρέπει να φροντίζουμε την ιστορία μας…
(Οι φωτογραφίες είναι του Πάνου Ζησιμόπουλου για το patrasevents.gr).

Πάτρα: Το τραινάκι του ΟΣΕ που αντί να ξυπνά αναμνήσεις, γεννά θλίψη (pics) Πάτρα: Το τραινάκι του ΟΣΕ που αντί να ξυπνά αναμνήσεις, γεννά θλίψη (pics) Πάτρα: Το τραινάκι του ΟΣΕ που αντί να ξυπνά αναμνήσεις, γεννά θλίψη (pics) Πάτρα: Το τραινάκι του ΟΣΕ που αντί να ξυπνά αναμνήσεις, γεννά θλίψη (pics) Πάτρα: Το τραινάκι του ΟΣΕ που αντί να ξυπνά αναμνήσεις, γεννά θλίψη (pics) Πάτρα: Το τραινάκι του ΟΣΕ που αντί να ξυπνά αναμνήσεις, γεννά θλίψη (pics) Πάτρα: Το τραινάκι του ΟΣΕ που αντί να ξυπνά αναμνήσεις, γεννά θλίψη (pics)

Πηγή: patrasevents.gr