Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τα πιο τρομακτικά δυστυχήματα με τρενάκια και άλλα παιχνίδια σε λούνα παρκ.

Όταν το παιχνίδι μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα λούνα παρκ κατέχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία που αναζητούν έναν τρόπο για να ανεβάσουν την ανδρεναλίνη τους.
Τι γίνεται όμως όταν το παιχνίδι μετατρέπεται σε εφιάλτη; Τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως είναι αρκετά κυρίως όμως είναι τρομακτικά, καθώς στοίχησαν την ζωή σε ανθρώπους που τα επισκέφθηκαν.

Τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν γίνει στο τρενάκι του λούνα παρκ, το οποίο είναι ψηλά στις προτιμήσεις όλων μας.
The Big Dipper - Πάρκο Battersea, 1972


Ξεκινώντας από το παρελθόν, το πιο παλιό ατύχημα καταγράφεται στην Αγγλία το 1972. Το Big Dipper ήταν τότε το πιο δημοφιλές τρενάκι. Μικροί και μεγάλοι περνούσαν τον χρόνο τους διασκεδάζοντας στο συγκεκριμένο λούνα παρκ. Όλα αυτά μέχρι την μέρα που ένα καλώδιο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με ένα από τα βαγόνια, ώστε να το μεταφέρει στην κορυφή του λόφου κόπηκε, με αποτέλεσμα το βαγόνι να κατρακυλήσει προς τα πίσω και να συγκρουστεί με τα υπόλοιπα. Από αυτή τη σύγκρουση πέθαναν 5 παιδιά και τραυματίστηκαν περίπου 13.
6 Flags- Νιού Τζέρσεϊ,1984


Το στοιχειωμένο κάστρο στο λούνα παρκ 6 Flags, του Νιού Τζέρσεϊ έμελλε να τρομάξει πραγματικά τους επισκέπτες του. Το 1984 την ώρα που δεκάδες άτομα βρισκόταν στο εσωτερικό του ξέσπασε τεράστια πυρκαγιά με αποτέλεσμα να παγιδευτούν οκτώ άτομα, τα οποία μάλιστα κάηκαν ζωντανά καθώς δεν κατάφεραν ποτέ να βγουν. Οι έρευνες της αστυνομίας κατέληξαν πως η φωτιά δεν ήταν τυχαία και πιθανότατα ήταν εμπρησμός.
Mindbender - West Edmonton Mall, 1986


Στο θεατρικό πάρκο Galaxyland στην Αλμπέρτα του Καναδά συναντά κανείς το τρενάκι Mindbender. Στην προκειμένη περίπτωση αιτία του κακού ήταν κάποιες χαλαρές βίδες, που είχαν σαν αποτέλεσμα τα βαγόνια να εκσφενδονιστούν επάνω στους τοίχους. Χρειάσθηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να ανοίξουν οι μπάρες και οι ζώνες ασφαλείας, και να βρεθούν στο κενό δεκάδες άνθρωποι. Ο απολογισμός ήταν τρία άτομα νεκρά και δεκάδες τραυματίες.
Cyclone - ΗΠΑ 1988


Το 1988 στο Κόνι Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα λάθος του τεχνικού συντήρησης του κόστισε την ζωή. Ο άτυχος άνδρας ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο τρενάκι παρέκαμψε τις μπάρες ασφαλείας. Στη συνέχεια σε μια δοκιμαστική βόλτα σηκώθηκε όρθιος, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από μια μυτερή μπάρα και να πέσει νεκρός από τα 9 μέτρα.
Puff The Little Fire Dragon - Lagoon Amusement Park, 1989


Ένα από τα πιο τρομακτικά περιστατικά ήταν εκείνο στο Lagoon Amusement Park, που βρίσκεται στην Γιούτα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι υποτίθεται ότι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας καθώς απευθυνόταν αποκλειστικά σε μικρά παιδιά. Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που ένα 6χρονο αγοράκι ξαφνικά στη μέση της διαδρομής έπεσε στο έδαφος. Το μικρό αγόρι ήταν ακόμη ζωντανό, έκανε όμως το λάθος να σηκωθεί όρθιο και να τον χτυπήσει ο δράκος στο κεφάλι. Το αγοράκι πέθανε ακαριαία.
Fujin Raijin II - Expoland, 2007


Τον γύρο του κόσμου έκανε και η είδηση για το ατύχημα στο Expoland της Ιαπωνίας το 2007. Στο συγκεκριμένο περιστατικό ένα βαγόνι ενώ βρισκόταν σε κίνηση, βγήκε από τις ράγες εκσφενδονίζοντας ένα άτομο από μεγάλο ύψος. Η πτώση αποδείχθηκε μοιραία καθώς έχασε την ζωή του ένα άτομο, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 19 άτομα.
Superman Tower of Power - 6Flags Kentucky Kingdom, 2007


Από το 6 Flags του Νιού Τζέρσεϊ σε εκείνο του Κεντάκι, όπου ο μεγαλύτερος τρόμος για μια ομάδα κοριτσιών πήρε σάρκα και οστά. Το σκηνικό του τρόμου ξεκίνησε, όταν κόπηκε ένα καλώδιο που τις τραβούσε πάνω και άρχισε να χτυπάει μπροστά τους και επάνω τους, τεμαχίζοντας τες. Μάλιστα από τη μια κοπέλα είδαν το πόδι της να πέφτει κομμένο στο έδαφος από τα χτυπήματα.
Ελληνικό -Αθήνα,2014


Στη λίστα με τις χώρες όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι σε λούνα παρκ δυστυχώς βρίσκεται και η Ελλάδα. Ήταν πριν δύο χρόνια όταν ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του. Το δυστύχημα συνέβη ενώ τα δύο παιδιά βρίσκονταν σε φουσκωτές μπάλες μέσα σε πισίνα. Οι μπάλες παρασύρθηκαν από τον δυνατό αέρα, βγήκαν από την πισίνα και άρχισαν να χτυπούν δεξιά και αριστερά σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ. Τα δύο παιδιά διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του αγοριού. Το παιδί κατέληξε στο ασθενοφόρο ωστόσο έγινε προσπάθεια ανάνηψης του επί 40 λεπτά, χωρίς αποτέλεσμα. Από τις έρευνες των Αρχών διαπιστώθηκε ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια.
ΗΠΑ,2016


Το πιο πρόσφατο ατύχημα είναι εκείνο με το 11χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ. Η μικρή έζησε εφιαλτικές στιγμές όταν πιάστηκαν τα μαλλιά της στο τρενάκι με αποτέλεσμα να σκιστεί το κρανίο της. «Δεν ήξερα. Ήταν ένα παιδί χωρίς μαλλιά. Δεν ήξερα αν είναι το δικό μου παιδί ή κάποιου άλλου. Ήξερα μόνο ότι ένα παιδί χρειαζόταν βοήθεια», δήλωσε η γυναίκα που ήταν μάρτυρας της παραλίγο τραγωδίας.
Η μητέρα της 11χρονης δήλωσε πως η Gilerath, όπως είναι το όνομα της, δεν υπέστη κατάγματα ή τραύματα στον εγκέφαλο αλλά μπορεί να έχει προβλήματα όρασης. «Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουν οι γιατροί αν τα μαλλιά της θα βγουν ξανά ενώ οι μύες των ματιών της έχουν καταστραφεί και έτσι μπορεί να μη δει ξανά», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr