Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

5 χρόνια καθυστέρηση στο έργο του τρένου... για το ξενοδοχείο του Αμβρόσιου!

simantron ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ!
Κι όμως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος… καθυστέρησε για 5 χρόνια τα έργα του ΟΣΕ στην Αχαϊα! Για ποιο λόγο; Μα για να «βολέψει» τις εγκαταστάσεις του κτήματος της Μητρόπολης στον Ελαιώνα Αιγίου και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο που είχε κτίσει εκεί! Το αποκαλύπτει η ΕΡΓΟΣΕ ακόμη και σε προ μηνών σημείωμά της, το οποίο έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα «Κόσμος»!
Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πως η γραμμή θα περνούσε εντός του οικισμού του Ελαιώνα Αιγίου και σε μήκος 5 χιλιομέτρων. Όμως όπως επισημαίνεται «κατόπιν έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων και φορέων της περιοχής με την συμπαράσταση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, αποφασίστηκε από τον τότε υπουργό Μεταφορών… η τροποποίηση της χάραξης!

Προφανώς και πολιτικοί από την Αιγιάλεια είχαν «συνδράμει» στο να υλοποιηθεί το ρουσφέτι!

Μάλιστα εκείνη την εποχή η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων είχε στείλει και ευχαριστήρια επιστολή στην ΕΡΓΟΣΕ!

Εκτoτέ υπήρξε μία αλληλογραφία μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και…. Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων! Μάλιστα η ΕΡΓΟΣΕ όταν έκανε τη νέα μελέτη… ξαναρώτησε τον Αμβρόσιο… αν συμφωνεί!

Οι δύο πλευρές «τα βρήκαν» κι έτσι οι περιβαλλοντικές μελέτες για τη νέα χάραξη εγκρίθηκαν! Όπως σημειώνει η ΕΡΓΟΣΕ «η ανωτέρω διαδικασία τροποποίησης της χάραξης στην περιοχή του Ελαιώνα επέφερε πενταετή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση κατασκευής του έργου και οικονομική επιβάρυνση λόγω απαλλοτριώσεων 7 εκατομμύρια ευρώ».

Τελικά το έργο προχώρησε, όμως αν όλα είχαν γίνει στην ώρα τους και φυσικά δεν ρωτούσαν… τον Αμβρόσιο, η ΕΡΓΟΣΕ θα είχε γλιτώσει 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το σημαντικότερο… το έργο δεν θα είχε καθυστερήσει. Το τρένο θα είχε φθάσει πολύ γρηγορότερα στην Πάτρα.

Πηγή: dete.gr