Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Εικόνα για το αποτέλεσμα ειδήσεωνΈνα πανελλήνιο παιχνίδι παρατήρησης, καταγραφής και πειραματισμού

Φέτος το καλοκαίρι, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος είναι αφιερωμένη στην έννοια της εξερεύνησης και ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται για δεύτερη χρονιά στο πλευρό της, συμβάλλοντας στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί σε 125 βιβλιοθήκες όλη την Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου».
Η συνεργασία αυτή έχει σκοπό, μέσα από δραστηριότητες για γονείς και παιδιά σε κεντρικούς σταθμούς και σε βαγόνια του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να επιτύχει την δημιουργική τους απασχόληση κατά την αναμονή τους και κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά και την ανάδειξη των μικρών εξερευνητών μέσα από αυτό το πανελλήνιο παιχνίδι παρατήρησης, καταγραφής και πειραματισμού.
Πρώτο βήμα, ο χάρτης των 125 βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία και το πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών κατά την διάρκεια της διαδρομής θα διανέμονται μέσα στα βαγόνια των τρένων.
Το παιχνίδι ξεκίνησε και τα παιδιά και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν την εξερεύνησή τους μέσα από δράσεις και εκπλήξεις που η ΕΒΕ έχει ετοιμάσει για αυτούς. Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου με σκοπό να ανακαλύψουν τα παιδιά τις χρήσεις ενός εισιτηρίου και τα εισιτήρια δόθηκαν δωρεάν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ακράτας. Συνέχεια έχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, όπου στις 22 Ιουλίου θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια με αποστολή την εξερεύνηση μιας μηχανής.

Η περιπέτεια όμως δε σταματάει εκεί. Ημέρα Παρατήρησης είναι η 28η Ιουνίου χρησιμοποιώντας «κάτι μέσα από το οποίο βλέπεις». Δωρεάν εισιτήρια θα δοθούν στο ΚΔΑΠ Νεάπολης και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Στέκι Παιδιού» στο Βόλο για το τρενάκι του Πηλίου, ώστε οι μικροί εξερευνητές να συμμετάσχουν σε αυτό το παιχνίδι παρατήρησης και φωτογράφησης κατά την διάρκεια της ανάβασης στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές.

Πηγή: elculture.gr