Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Στο μετρό λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για… πέταμα.

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες βάζουν «κόφτη» στα έξοδα του νοικοκυριού τους για να βγει ο μήνας καλούνται να πληρώσουν πανάκριβα τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η τιμή του εισιτηρίου έχει φτάσει το € 1,40 και είναι άγνωστο αν έπιασε… ταβάνι ή αν έπεται και συνέχεια. Πως δικαιολογούν τα ακριβά εισιτήρια οι αρμόδιοι; Πολύ απλά υποστηρίζοντας ότι «δεν βγαίνουν» αλλιώς. Καλοπροαίρετα το δεχόμαστε αλλά υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα που γεννιούνται.

Για παράδειγμα αφού λεφτά δεν υπάρχουν τότε γιατί τέτοια σπατάλη; Και εξηγούμαστε αμέσως. Ο φακός τουparaskhnio.gr κατέγραψε μέρα μεσημέρι τα φώτα στην έξοδο του μετρό στην Πανεπιστημίου να καίνε. Και μιλάμε για λάμπες φθορισμού και όχι οικονομίας. Οι αποβάθρες είναι λογικότατο να φωτίζονται όλη μέρα. Χώροι που βλέπει ήλιος όμως;
metro2Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή να μπει χρονοδιακόπτης; Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι με τέτοιου είδους μικρές κινήσεις θα ανασάνει η ελληνική οικονομία αλλά τουλάχιστον θα σταματήσει ο εμπαιγμός του λαού που κόβει ακόμα και από τα απαραίτητα.

Πηγή: paraskhnio.gr