Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του σωματείου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών "ΕΝΟΤΗΤΑ".

Στη συνάντηση που είχαμε από κοινού με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο, στις 19-10-2015 και του εκθέσαμε τις θέσεις μας για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους Συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς όπως το αναγκαστικό κούρεμα στα αποθεματικά του Ταμείου και ζητήσαμε να δοθούν χρήματα στο ΤΑΥΤΕΚΟ – ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΣΕ ώστε να χορηγηθούν τα εφάπαξ στους συναδέλφους.
Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού για όσους συναδέλφους έχουν συνταξιοδοτηθεί και συνταξιοδοτούνται μετά την 1-9-2013. 
Την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις που επιβλήθηκαν από το 2012 και μετά.

Ανάλογα ζητήματα είχε εκθέσει και η Π.Ο.Σ.

Γι΄αυτά τα σοβαρά ζητήματα ο κ.Υπουργός μας ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν είναι έτοιμη να μας απαντήσει και μας είπε ότι στο τέλος του Νοέμβρη 2015 θα μας ενημερώσει οριστικά.

Συνάδελφοι,

Διανύουμε το δεύτερο μήνα του 2016 και η Κυβέρνηση και ο κ.Πετρόπουλος μας εμπαίζει. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Σαν Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», προτείνουμε να οργανωθεί συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε ημερομηνία που θα καθορίσουμε από κοινού.
Είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε άλλη πρόταση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                                   ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ