Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Αυτό θα πει αλληλεγγύη! Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συντάσσονται κατά των ιδιωτικοποιήσεων ΤΡΑΙΝΟΣΕ –ΕΕΣΣΤΥ και Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑ.ΣΥ.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη για πέντε ώρες την ερχόμενη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Το Συνδικάτο του ΟΑΣΘ συντάχθηκε με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ στην Αθήνα, το οποίο την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες εξήγγειλε στάση εργασίας σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό.
Στη διάρκεια της στάσης οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν δρομολόγια από το προσωπικό ασφαλείας.

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν την περασμένη Τρίτη από το συντονιστικό των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες που συνεδρίασε στην Αθήνα, το οποίο έθεσε τα συνολικά αιτήματα: Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τις αστικές συγκοινωνίες, άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. και Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑ.ΣΥ., ανανέωση του στόλου για βέλτιστη κάλυψη όλων των περιοχών και καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου, δημιουργία και επέκταση ήδη υπαρχόντων γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, υποδομές και τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Πηγή: makthes.gr