Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γαλλία: 700 επιβάτες εγκλωβίστηκαν σε τρένο Eurostar.

ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗ

Περίπου 700 επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι για 8 ώρες χθες βράδυ στη βόρεια Γαλλία σε ένα Eurostar που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Παρίσι, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε μια μηχανή του τρένου, ανακοίνωσαν συγκλίνουσες πηγές.
Η αμαξοστοιχία βρισκόταν σταματημένη χθες γύρω στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) νότια του Αράς, στη Γαλλία, "έπειτα από ηλεκτρικό πρόβλημα σε μια μηχανή το οποίο προκάλεσε μια πυρκαγιά", σύμφωνα με την υπηρεσία επικοινωνίας του Eurostar.

Η πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει την πυρκαγιά. "Δεν υπήρξαν τραυματισμοί", διευκρίνισαν τα μέλη σωστικών συνεργείων.

Το ηλεκτρικό πρόβλημα προκάλεσε τη διακοπή της παροχής ρεύματος, βυθίζοντας το τραίνο και τους επιβάτες του στο σκοτάδι, διευκρίνισε η υπηρεσία επικοινωνίας του Eurostar, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες επιβατών στο Twitter.

Δύο μηχανές ντίζελ έσυραν στη συνέχεια το τραίνο ως τον σταθμό του Αράς όπου οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο Eurostar, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι επιβάτες, οι οποίοι προβλεπόταν αρχικά να φτάσουν στο Παρίσι στις 20:47 (21:47 ώρα Ελλάδος) έφτασαν τελικά στη γαλλική πρωτεύουσα στις 4:30 τοπική ώρα (5:30 ώρα Ελλάδος).

Πηγή: ethnos.gr