Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Αποσύρθηκαν «ναζιστικές» διαφημίσεις τηλεοπτικής σειράς.

Αντιδράσεις για καμπάνια της Amazon.

Ναζιστικά σύμβολα έκαναν την εμφάνισή τους στο μετρό της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της καμπάνιας προώθησης της τηλεοπτικής σειράς The Man in the High Castle, παραγωγής Ρίντλεϊ Σκοτ, η οποία βασίζεται σε νουβέλα του Φίλιπ Κ. Ντικ και «φαντάζεται» έναν κόσμο όπου η Ναζιστική Γερμανία και η Ιαπωνία έχουν κερδίσει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι διαφημίσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και η Amazon, παραγωγής της οποίας είναι η σειρά, αποφάσισε να τις αποσύρει.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, χαρακτήρισε τις διαφημίσεις «ανεύθυνες και προσβλητικές».
Οι εν λόγω διαφημίσεις καλύπτουν τα καθίσματα και το κέλυφος συρμού σε πολυσύχναστη γραμμή του μετρό που συνδέει την Times Square και τον σιδηροδρομικό σταθμό Grand Central.
Η σειρά έχει αποσπάσει θετικά σχόλια. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα εναλλακτικό παρελθόν. Η Αμερική του 1962 έχει χάσει τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα βρίσκονται υπό κατοχή: η ναζιστική Γερμανία κατέχει το ανατολικό μέρος των πρώην ΗΠΑ και οι Ιάπωνες το δυτικό. Οι Αμερικανοί θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η δουλεία έχει νομιμοποιηθεί ξανά. Οι ελάχιστοι εβραίοι που κυκλοφορούν κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα. Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε τίποτε. 
Οι διαφημίσεις δείχνουν την αμερικανική σημαία με τον γερμανικό αετό και το σύμβολο του Σταυρού των Ιπποτών στη θέση των αστεριών. Οι διαφημίσεις επρόκειτο να παραμείνουν στο μετρό μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αφίσες της σειράς θα παραμείνουν στη θέση τους.

Πηγή: in.gr